Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 13 » У Львові на кошти ТЧХУ завершують  будувати тимчасове житло для вагітних жінок з родин ВПО
12:30
У Львові на кошти ТЧХУ завершують  будувати тимчасове житло для вагітних жінок з родин ВПО

 

МІСТЕЧКУ ДЛЯ ЖІНОК ПРИ НАДІЇ – БУТИ!

 

 

 

 

 

 

 

Роботи з облаштування перших двох будиночків – на завершальній

стадії. Вже 15 липня тут мають поселитися перші його мешканки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, обмінявшись підписаними угодами про зведення містечка, а було це 1 травня п.р.,  міський голова Львова Андрій Садовий і генеральний директор НК ТЧХУ Максим Доценко, запевнили присутніх на урочистій церемонії, що мають намір реалізувати проєкт будівництва до середини липня.

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Садовий, міський голова Львова тоді сказав: «На сьогодні вже почали роботу, щоб збудувати в Україні один з найбільших реабілітаційних центрів для поранених, тому що тисячі людей потребуватимуть допомоги. Зокрема, ми говоримо про жінок та дітей, які були під обстрілами, ракетними ударами. Це проєкт будівництва потужного регіонального центру у Львові, за підтримки всього світу. Для нас буде за честь мати партнером Червоний Хрест України».

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, будинки для вагітних переселенок, які знайшли тимчасовий прихисток у Львові, зводять за проєктом львівських архітекторів. Загальна площа двох будинків – понад тисячу квадратних метрів.

 

У кожному з будиночків будуть створені всі необхідні умови для комфортного проживання вагітних жінок, які мають статус ВПО. Роботи фінансує Товариство Червоного Хреста України.

 

Як знаємо, за час війни з російською федерацією Львів прийняв майже три сотні тисяч евакуйованих із зони бойових дій на сході і півдні країни. Війна триває вже 140 днів і не видно їй кінця-краю. Треба будувати у Львові для вимушено переміщених людей хоча б тимчасове житло. В особливо жахливому стані жінки при надії. Тож у столиці Галичини завершують будувати для них два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м кв.

 

 

 

 

 

 

 

В будиночках будуть всі необхідні умови для комфортного тимчасового проживання: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Такі будиночки забезпечать тимчасовий притулок для понад 100 жінок при надії.

 

 

 

 

 

 

В понеділок, 11 липня, у містечку побувала моніторингова група Червоного Хреста і фахівців, що відповідають за якість і терміни будівництва. У неї ввійшли: Луїза Ульвеланд, делегат Австрійського Червоного Хреста, Олександр Чоповенко, керівник проекту, Андрій Демчина, головний інженер ЛКП «Рембуд», Олег Дяк, менеджер містечка для жінок при надії.

 

 

 

 

 

 

Члени моніторингової групи зробили огляд останніх приготувань для відкриття новобудови.

 

 

 

 

 

 

 

На момент моніторингу будівельники завершували основний фронт робіт. Зараз іде облаштування кімнат для проживання постояльців.

 

 

 

 

 

 

 

Збирають дивани, складають стільці, роблять гнізда для вимикачів і розеток для телевізорів. Словом, дбають про належний благоустрій.

 

 

 

 

 

 

 

Не забули будівельники і про озеленення території містечка. Поки що тут будуть декоративні рослини, а згодом розіб"ють квітники з належним набором квітів - кущів троянд, гладіолусів, настурцій, майорів, жоржин, метіоли тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Все іде за планом ?», - поцікавилася у проектантів представник Австрійського Червоного Хреста  Луїза Ульвеланд (Louise Ulveland).

«Саме так», - запевнив Олександр Чоповенко, керівник проекту.

 

 

 

 

 

 

Таким чином, 15 липня, як і передбачалося, заплановано завершити будівництво і прийняти перших жильців. Слідкуйте за нашими випусками новин.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня президії Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 199 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 10:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024