Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 13 » В Україні оголосили збір грошей на підручники для п'ятикласників
20:17
В Україні оголосили збір грошей на підручники для п'ятикласників

НЕСПОДІВАНА ПРОГАЛИНА У БЮДЖЕТІ

 

 

 

 

 

 

Гроші, за які мали б надрукувати книжки, використали на потреби армії


 

Для учнів п'ятих класів в Україні немає підручників на новий навчальний рік. Гроші, за які мали бути надруковані підручники для тисяч дітей, ще навесні були передані на потреби армії. Відтак в Україні оголосили збір на друк нових підручників.

 

Як розповіла у коментарі ZAXID.NET народна депутатка від «Голосу» Наталія Піпа, аби надрукувати необхідну кількість книжок з усіх предметів для усіх школярів у бюджеті було передбачено 1,3 млрд грн. Однак через війну ще у березні усі ці гроші були передані на потреби української армії.


Зараз найбільша потреба у підручниках для п'ятикласників. Для цієї категорії школярів взагалі немає жодних підручників, адже ці діти перші, хто навчається за програмою НУШ (нова українська школа).

 

«Зараз найголовніше надрукувати підручники для учнів п'ятого класу. Тому що ці діти перші, хто навчається за програмою НУШ. Ми взяли курс, щоб надрукувати підручники хоча б з основних предметів: українська мова, література, математика та історія України. Вартість друку однієї книжки – 97 грн, нам треба надрукувати більше трьох мільйонів підручників», – розповіла Наталія Піпа.


Загалом на підручники з чотирьох предметів для п'ятикласників треба 320 млн грн. До збору коштів на друк підручників вже долучилися швейцарські меценати, однак їхня пожертва не перекриває усієї суми. Швейцарці пожертвували 1 млн грн.

 

Зараз, за словами Піпи, вони шукають меценатів та фонди, які також готові пожертувати гроші на друк книжок для українських учнів. Наступного тижня на фандрейзинговій платформі UNITED24 буде створено рахунок, куди можна буде скидати пожертви.

 

Фото – Наталії Піпи /Фейсбук

За джерелом:
https://zaxid.net/v_ukrayini_ogolosili_zbir_groshey_na_pidruchniki_dlya_pyatiklasnikiv_n1546180

 

Переглядів: 178 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024