Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 14 » На Яворівщині відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб
16:07
На Яворівщині відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб

ПЕРШІ МЕШКАНЦІ – ЗАДОВОЛЕНІ НОВИМ ПРИХИСТКОМ

 

 

 

 

 

 

Містечко звели у селі Бортятин (Судововишнянська громада). Тут житимуть 40 людей.

 

Сьогодні, 14 липня, у селі Бортятин, що на Яворівщині, відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Будівництво ініціювала Львівська ОВА. Профінансував проєкт міжнародний благодійний фонд «Safe Pass Group» за підтримки благодійних міжнародних фондів США, Австралії та Нової Зеландії. 

Під час відкриття містечка начальник Львівської ОВА Максим Козицький поспілкувався з першими його мешканцями та взяв участь у висадці дерев біля будинку, де проживають переселенці. Перед початком заходу містечко освятили священнослужителі.

«Я дякую усім, хто долучився до реалізації цього проєкту. А мешканцям Бортнянського модульного містечка бажаю мати віру і вірити в перемогу. Завдяки співпраці наших міжнародних партнерів та місцевої влади сьогодні ще 40 матерів з дітьми та людей похилого віку з Луганської та Донецької областей (а це 13 сімей) отримали комфортні та безпечні умови проживання.

Щиро дякую пану Секандару, керівнику проєкту, який особисто брав участь на кожному його етапі: від моменту вибору земельної ділянки до встановлення останнього елементу благоустрою на території містечка. Слова вдячності голові Судововишнянської громади - Зеновію Фольтовичу, за його активну позицію в реалізації проєкту. Ну і, звісно ж, якістю і швидкістю виконання будівельних робіт ми завдячуємо підрядній організації LB-Group, зокрема її директору – Юрію Ковальчуку, який доклав максимум зусиль для того, щоб люди, які будуть жити в цьому будинку, почувались комфортно і безпечно», – зазначив очільник Львівщини.

Секандар Кваландар, керівник проєкту містечка подякував Максиму Козицькому та департаментам економічної політики і міжнародної технічної допомоги за підтримку та співпрацю.

«Я сподіваюся, що ми з благодійниками змогли хоча би якось допомогти людям, і що цей проєкт буде стартом для інших  організацій, які теж захочуть підтримати українців», – сказав Секандар Кваландар.

Загалом містечко складається з 10 поєднаних між собою контейнерів (5 житлових та 5 господарських приміщень). У будинках є всі умови для проживання: кухні, санвузли та душові кабінки. Санвузли та душові розташовані безпосередньо в будівлі, де й кімнати. На території подбали про благоустрій, зокрема, облаштували дитячий майданчик.

Живуть у містечку переселенці, які до цього тимчасово проживали у школах, дитсадках та інших комунальних закладах Судововишнянської та сусідніх громад. 

Формат будинку відрізняється від інших модульних містечок, які вже збудовані у Львові. Його спроєктували таким чином, що кухня, санвузли та душові будуть безпосередньо у будівлі, де розташовані спальні кімнати. Це забезпечить додатковий комфорт та безпеку дітей. 

Додатково для забезпечення функціонування та обслуговування модульного містечка створили  5 робочих місць.

Як зазначають у департаменті економічної політики Львівської ОВА, будівництво таких містечок у невеликих громадах є оптимальним рішенням для оперативного забезпечення житлом переселенців. 

Додамо, що містечко збудували у межах Меморандуму про співпрацю між ЛОВА та МБФ «Safe Pass Group».

Окрім цього, на Львівщині збудували ще 4 модульні містечка, 3 – у Львові, 1 – у с. Хоросно Солонківської ТГ. Будівництво одного містечка триває у Стрийській громаді, є проєкти на будівництво житла для ВПО у Добротвірській та Дрогобицькій громадах. 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:  

https://loda.gov.ua/news/34590

 

Переглядів: 311 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024