Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 15 » Про нас пишуть: Закарпатська обласна рада – про співпрацю з МФТЧХ і ЧП у забезпеченні ВПО житлом
07:34
Про нас пишуть: Закарпатська обласна рада – про співпрацю з МФТЧХ і ЧП у забезпеченні ВПО житлом

ОЗНАЙОМЧИЙ ВІЗИТ

 

 

 

 

 

 

Міжнародна Федерація Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має

намір допомогти внутрішньо переселеним українцям на Закарпатті із житлом

 

 

На Закарпатті з гуманітарною місією перебувають представники Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Арвінд Бхардвадж з Індії та Ігнасіо Арройо Майо з Іспанії.

 

Вчора,14 липня, вони та голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванна Сабо провели робочу зустріч з в. п. голови облради Василем Дем’янчуком.

 

Завдання представників Товариства — ідентифікувати основні гуманітарні проблеми, що є у Закарпатті та надіслати інформацію про способи їх вирішення до центральних офісів своїх установ.

 

Василь Дем’янчук подякував гостям за візит розповів, що наразі основне завдання обласної влади: звільнити освітні заклади аби з 1 вересня мати змогу розпочати навчальний процес. Тому є потреба у облаштуванні житла для ВПО (внутрішньо переміщених осіб), які мешкають нині у таких закладах.

 

 

 

 

 

 

Ігнасіо Арройо Майо повідомив, що їхня місія покликана допомагати ВПО у всій Західній Україні. У свою чергу Арвінд Бхардвадж розповів, що житлові проекти фінансуються за напрямками: косметичний ремонт, капітальний ремонт або будівництво з нуля. Також може йти мова про облаштування модульних конструкцій для проживання.

 

За інформацією Іванни Сабо, на Закарпатті гуманітарна місія Міжнародної федерації Червоного Хреста відправляє по 500-600 палет допомоги у місяць, завезла вже понад 80 автомобілів для потреб швидкої допомоги та облаштувала 3 міні-клініки з 15-ма мобільними бригадами в Ужгороді, Тячеві та Рахові. За 2 місяці організація видала 25 тис. продуктових наборів і 18 тис. пакетів із засобами гігієни для ВПО на Закарпатті.

 

Більше 9 медзакладів силами Червоного Хреста забезпечено матрацами, ковдрами, починається забезпечення їх побутовою технікою. Загалом у область надійшло більше 20 тис матраців, які розподілятимуться у окремі ТГ, де мешкають ВПО. Здійснюється підтримка лікування більше 1000 осіб, хворих на туберкульоз.

 

Крім того — з серпня на Закарпаття заходить кеш-програма з надання грошової допомоги соціально незахищеним верствам населення. У області також діє притулок Червоного Хреста на 20 осіб, що у Ракошині та соціальна їдальня в Іршаві...

 

У ході візиту було домовлено уже найближчим часом оглянути 5-10 комунальних закладів, які потенційно можуть бути відновлені і пристосовані до проживання внутрішньо переміщених українців, а після закінчення війни — будуть використані у соціальній галузі краю.

 

 

 

 

 

 

У зустрічі також взяли участь заступник голови облради Андріана Сушко, заступник керуючого справами обласної ради Юрій Бортейчук, представники управління міжнародних та регіональних зв’язків та керівник комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської облради Антон Громовий.

 

Пресслужба Закарпатської обласної ради

 

Фото – Закарпатської облради

За джерелом:

https://www.facebook.com/zakrada.gov.ua/photos/pcb.5935923443102852/5935922173102979

 

Переглядів: 279 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 08:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024