Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 15 » Взимку буде гірше: Червоний Хрест не виключає зменшення надходжень "гуманітарки" на Харківщину
09:11
Взимку буде гірше: Червоний Хрест не виключає зменшення надходжень "гуманітарки" на Харківщину

ТРИВОЖНЕ  ПЕРЕДБАЧЕННЯ

 

 

 

 

 

 

З початку війни допомогу від Червоного Хреста отримали 1 200 000 людей.

 

 

 

Взимку не виключене погіршення ситуації із надходженням гуманітарної допомоги до Харківської області. Про це повідомляють представники Червоного Хреста і звертають увагу донорів на потреби жителів регіону, у якому точаться бойові дії.

 

 

 

 

 

"Ми бачимо великий виклик з настанням зимового періоду та холоду. Ми зробимо максимум. У плані продовольства, матеріальної допомоги наш логістичний ланцюжок налагоджений і ми продовжуємо йти до придбання у крупному порядку, аби бути на рівні, але, на жаль, ситуація не заспокоюється, вона продовжує наростати, і ми бачимо також ризики, тому ми дуже хочемо звернути увагу усіх можливих донорів, організацій, аби вони також попрацювали з потребами, які є в Харківській області. Ми бачимо необхідне залучення й інших організацій, аби бути на відповідному рівні та допомагати усім", — сказав голова суб-делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Максим Забалуєф.

Як повідомив голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров, з початку війни станом на 1 липня Червоний Хрест надав допомогу 1 200 000 людям. Однак у Червоному Хресті кажуть, що роздали допомогу не людям, а "парам рук", оскільки хтось повторно отримував допомогу, хтось у різних місцях.

Крім того, надано допомогу 30 медичним закладам Харкова, відправлено до Словаччини понад 15 автобусів з дітьми з інвалідністю, евакуйовано понад 8000 людей зі звільнених чи окупованих територій. Червоний Хрест продовжує проводити тренінги, але з настанням війни їхня тематика дещо змінилася — тепер людям розповідають про мінну небезпеку та допомогу при кровотечах. Наразі організація планує сконцентруватися на підготовці до допомоги людям у зимовий період, який через війну буде складним. У серпні планують відновити роботу Патронажної служби.

 

 

 

 

 

"Найближчим часом наші акценти — це підготовка до зими, оскільки зима наступить не післязавтра, а будемо казати, сьогодні ввечері. Велика кількість людей залишиться у холоді, без електроенергії. Друге — з серпня відновлюється робота Патронажна служба Червоного Хреста України. І нарощуємо активність по наданню допомоги разом із Міжнародним комітетом, ООНівськими організаціями тим, хто найбільше цього потребує. Підкреслюю: саме ті, хто знаходиться у найбільш складних ситуаціях", — пояснив Костянтин Башкіров.

Міжнародний комітет Червоного Хреста з початком повномасштабного вторгнення передав населеним пунктам 600 тонн продовольства, пропонує фінансову допомогу переселенцям. Минулого тижня надав до чотирьох медзакладів Харківщини медичних препаратів та обладнання на суму близько двох мільйонів гривень. Це медзаклади у Дергачах, Чугуєві, Дінці, а також департаменту охорони здоров'я у Харкові.

Продуктові набори, які Червоний Хрест надає жителям Харківщині, — різні в залежності від організації-донора. Наприклад, набір від ООН важить 20 кілограмів, із яких 10 — це борошно, тушковане м'ясо, соняшникова олія, крупи. Набір Міжнародного комітету Червоного Хреста складає 17,5 кілограмів: борошно, крупи (зокрема, гречана), тунець, два літри олії, сіль. Один такий набір розрахований на одну людину, яка зможе харчуватися їм місяць. Червоний Хрест приймає дзвінки від людей щодо потреб за допомогою кол-центру. Наразі Червоний Хрест перебудовує схему, аби набори точно передавали тим, хто їх дійсно потребує.

 

 

 

 

 

"Березень, кінець лютого, початок квітня — коли цих наборів ще не було, і запит по нашому кол-центру був близько 2000 дзвінків протягом дня. Далі логісти розписували, яким чином оптимально скласти маршрути для 150 автомобілів, які прийшли до нас за цей час. Тобто це дві людини на автомобіль волонтерський зі своїм паливом розвозили ці набори по місту та області. Були як стандартні набори, які ми формували самі із тих продуктів, складових, які ми залучили, і відповідно до того запиту, який був по кол-центру, — розказав Костянтин Башкіров. — Зараз ця схема наразі перебудовується. Ми орієнтуємося на вуличні комітети, запроси колективні, де ми на 100% впевнені, що те, що ми передаємо, передається людям, не складується".

 

Продуктовий набір надається раз на місяць.

 

 

 

 

 

 

15 липня у Харкові працюють 14 пунктів видачі гуманітарної допомоги: десять у відділеннях "Нової пошти" та чотири — на "Укрпошті". Отримати продуктові набори можна до 16:00. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

"Просимо не створювати черги, це може бути небезпечно", — звернулися у Харківській обласній військовій адміністрації до жителів Харкова.

 

АДРЕСИ ПУНКТІВ ВИДАЧІ:

 

"НОВА ПОШТА":

1. вулиця Ахсарова, 21 (центр видачі №137)

2. вулиця Бакуліна, 14 (центр видачі №51)

3. провулок Пискунівський, 4 (центр видачі №140)

4. проспект Гагаріна, 176 (центр видачі №99)

5. проспект Героїв Сталінграда, 169/24 (центр видачі №65)

6. вулиця Гвардійців-Широнінців, 30 (центр видачі №67)

7. проспект Тракторобудівників, 86/137 (центр видачі №71)

8. вулиця Амосова, 11-А (центр видачі №62)

9. вулиця Краснодарська, 181-Б (центр видачі №102)

10. вулиця Мохнацька, 83 (центр видачі №87)

 

"УКРПОШТА":

1. проспект Героїв Харкова, 210 (центр видачі №82)

2. провулок Перемоги, 2 (центр видачі №46)

3. вулиця Харківських Дивізій, 20 (центр видачі №91)

4. вулиця Грицевця, 29 (центр видачі №172).

 

 

Фото – Харків-Тудей та Харківської ОО ТЧХУ/Фейсбук

За джерелами:

https://2day.kh.ua/ua/kharkow/vzymku-bude-hirshe-chervonyy-khrest-ne-vyklyuchaye-zmenshennya-nadkhodzhen-humanitarky-na

https://2day.kh.ua/ua/kharkow/de-u-kharkovi-vydayut-humanitarnu-dopomohu-15-lypnya

 

 

Переглядів: 201 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 11:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024