Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 17 » У Черкасах для волонтерів Червоного Хреста провели тренінг з мінної безпеки
19:27
У Черкасах для волонтерів Червоного Хреста провели тренінг з мінної безпеки

ЗНАННЯ, ЩО БЕРЕЖУТЬ ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

Сапери АРЗ СП Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у

Черкаській області провели тренінг з мінної безпеки для волонтерів Червоного Хреста м. Черкаси.

 

Сьогодні такі інформативні тренінги є дуже корисними. Можна сказати, що нинішні непрості часи, які ми всі нині проживаємо, диктують необхідність бути озброєними корисними навичками, які дозволять зберегти життя.

 

Цифри вражають - на сьогодні замінованими залишаються близько 300 тисяч квадратних кілометрів українських територій. Повне їх розмінування, за оцінками експертів, можуть тривати кілька десятиліть. Вочевидь, всі ми від малого до великого маємо знати головні ази правил мінної безпеки.

 

 

 

 

 

 

Черкаські сапери надали вичерпну інформацію щодо правил поведінки при можливому виявлені підозрілих, вибухонебезпечних предметів та боєприпасів. Також волонтери Червоного Хреста дізнались про базові правила безпеки, яких потрібно дотримуватись в повсякденному житті в умовах воєнного стану.

 

Алгоритм дій, коли людина стикається з чимось незрозумілим, за рекомендацією фахівців ДСНС, - "Побачив, Зупинився, Зробив крок назад". Ні в якому разі нічого не торкатись ! Варто зробити помітну позначку місця знаходження цього предмета, щоб його було більш простіше знайти саперам.

 

Повертатись потрібно лише тією дорогою, якою йшли. Якщо продовжувати рухатись далі, то є велика вірогідність стикнутись із розтяжкою та загинути.

 

 

 

 

 

 

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій слідом на запитання волонтерів, пояснили й нині часто згадуване: "Чому не можна нехтувати забороною ходити до лісу ?"

 

ППО працює і деяка кількість збитих ракет потрапляє у лісові масиви. Начиння збитої ракети може бути різним. Вона має двигун, який містить речовини, що також можуть бути небезпечними. Так, це можуть бути або хімічно небезпечна речовина, або вибухова.

 

Внаслідок випадкової зустрічі людини із залишками ракети вона може отримати хімічні опіки, або потрапити під дію вибуху. Саме тому, прогулянки лісом та грибне полювання на сьогодні є не бажаними.

 

Як повідомили рятувальники, зараз вже створюються мапи, на яких досліджується та позначається траєкторія руху випущених окупантами ракет по території України. Такі мапи допоможуть саперам під час розмінування, як звільнених територій, так і територій, які зазнали ракетних атак, або через які ці ракети пролетіли "транзитом".

 

 

 

 

 

 

Під час тренінгу - навчання його учасники мали змогу побачити і навіть "приміряти" засоби бронезахисту, потримати в руках муляжі сучасних боєприпасів та вибухонебезпечних пристроїв та предметів.

 

 

 

 

 

 

Нині ніхто не стане заперечувати, що українці мають вчитись жити в нових реаліях та однозначно - правилам виживання. Як це роблять ізраїльтяни.

 

Особливо важливо навчити цього дітей. Їх працівники ДСНС навчають "премудрощам" виживання та поводження з підозрілими предметами під час тренінгів у школах і дитячих садочках. Залюбки діляться корисними знаннями і з дорослою аудиторією.

 

Перша зустріч з волонтерами Червоного Хреста міста Черкаси не буде останньою. Надалі плідну співпрацю обовʼязково буде продовжено.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом - https://www.facebook.com/RedCrossCherkasyObl/

 

Переглядів: 182 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024