Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 20 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ надає родинам ВПО психологічну і гуманітарну допомогу
11:24
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ надає родинам ВПО психологічну і гуманітарну допомогу

ДОЛЯ , ОБПАЛЕНА  ВІЙНОЮ

 

 

 

 

 

 

Спілкування з ВПО засвідчило, що гуманітарну і психологічну допомогу треба надавати одночасно.

 

 

19 липня, у Личаківській РО м. Львова ТЧХУ продовжували видавати гуманітарну допомогу родинам ВПО. Як і раніше, прийшло багато матерів з дітьми. Вони отримали дитяче харчування і суміші, підгузники, іграшки тощо. Такий набір гуманітарної допомоги став уже звичайним, бо у родинах ВПО, переважно, по 2-3 дітей.  Але бувають винятки із загального правила. Ось, наприклад, родина Олени Костянтинівни з м. Слов'янська отримала допомогу на 9 дітей і трьох дорослих.

В процесі видачі, згорьована жінка поділилася своєю непростою долею. До 2014 р. у пані Олени була типова українська сім'я, яка складалася з дочки та двох одружених синів із своїми самостійними багатодітними родинами. В одній росло 5 дітей, в другій – 4.

Старший із синів у 2016 р. пішов служити за контрактом у ЗСУ. Служба протікала нормально аж до 14 березня п.р., коли у бою під Мар'їнкою отримав поранення в голову.

Першу допомогу надали йому у м. Покровську. На операцію відвезли у госпіталь у м. Дніпро. Потім евакуаційним ешелоном на лікування у нейрохірургію доправили у Львів. Довго лікарі боролися за життя пораненого героя, та 9 липня перестало битися його серце.

Сиротами залишилися 5 дітей. Як на біду, мати покинула їх відразу ж, як тільки прийшла звістка про важке поранення чоловіка. Зараз вона на Донеччині, а бабуся з онуками приїхала у Львів. Родина брата, яка також прибула з ними в евакуацію, і в якої 4 дітей, взяла сиріт до себе. Ось так ці люди опинилися серед підопічних Червоного Хреста.

Якщо ж сюди додати, що їх житло на Донеччині зруйноване вщент, а найменшій дитині тільки 4 роки, найстаршій – 16, то стане зрозумілим горе, з яким зіткнулася ця величезна багатодітна сім'я. Однією гуманітарною допомогою – не обійтися. Потрібна підтримка держави.

Ми робимо все, що у наших силах, щоб надати не тільки гуманітарну допомогу, а й своїм співчуттям підтримати їх на дусі, полегшити горе, допомогти повірити, що за чорними днями прийдуть світлі, і життя налагодиться.

Зазначу, що гуманітарну допомогу зможуть отримати всі сім’ї та особи, котрі опинилися через воєнні дії у складних життєвих обставинах, живуть на квартирах, мають реєстрацію у ЦНАПі Личаківського району м. Львова.

 

 

 

 

 

Дякую волонтерам Червоного Хреста, зокрема, соціальній помічниці Катерині Олійник, котра, беручи участь у видачі гуманітарної допомоги, зуміла зрозуміти цих людей, заспокоїти їх, і вселити надію на краще майбутнє.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 180 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024