Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 25 » Історія сім’ї, що волонтерить у «Медико-психологічній допомозі» у Львові
13:13
Історія сім’ї, що волонтерить у «Медико-психологічній допомозі» у Львові

 

П'ЯТЬ МІСЯЦІВ НЕЗЛАМНОСТІ

 

 

 

 

 

 

 

Начальник Львівської ОВА поділився історією матері та сина,

котрі допомагають переселенцям на Головному залізничному вокзалі Львова

.

24 липня виповнилося рівно 5 місяців, як в Україні триває повномасштабна війна з північним сусідом. П’ять місяців нашої незламності! І майже стільки ж часу на Головному залізничному вокзалі Львова з ініціативи Львівської ОВА працюють волонтери медико-психологічної допомоги.

«Іноді люди волонтерять цілими сім'ями. Як, наприклад, Агафія та Данило. Мама й син ходять на нічні чергування та надають допомогу вимушеним переселенцям.

Агафія – психологиня, прийшла у команду медико-психологічної допомоги з перших днів.

Данилові 14 років. Здавалося б, довкола люди майже вдвічі старші, але він з великою цікавістю ходить на зміни. Каже, з дитинства мама вчила його бути чесним, насамперед зі собою, та дбати про себе. А на вокзалі зрозумів, що дбати про інших, допомагати тим, хто цього потребує, йому теж подобається», - розповідає Максим Козицький.

Нагадаємо, що медико-психологічна служба волонтерить 24/7. Можна обрати – нічну або денну зміну. Якщо ви готові долучитися, заповнюйте форму: https://forms.gle/iHgnLmLyncYk5T1b6

«Чим більше буде волонтерів, тим більшій кількості людей ми зможемо допомогти. Тим легше буде іншим. Зараз дуже потребуємо лікарів.

Волонтерство – це правила, порядок, дисципліна, відповідальність. А ще – чудовий досвід. Його варто здобути. Вистоїмо», - наголосив очільник Львівщини.

 

На знімку: Данило та Агафія

 

Довідково

 

 

 

 

 

Напрямок діяльності Психосоціальна підтримка потребуючих з 2018 р., при підтримці Данського Червоного Хреста, діє й у Львівській ОО ТЧХУ. Найбільш активно у ньому працюють зараз Бродівська РО ТЧХУ, Шевченківська РО м. Львова ТЧХУ та інші організації. Крім того, разом  з Львівською міською радою створено пункт цілодобового чергування на «гарячій лінії».

 

 

 

 

 

 

Кожного дня волонтери Червоного Хреста України надають відповіді на дзвінки з усієї України. Більшість питань стосуються психосоціальної підтримки, адже через війну українці потребують не тільки гуманітарної допомоги, але й підтримки психічного здоров'я. Діяльність Інформаційного центру у Львові реалізується за підтримки International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies.

 

Фото – пресслужби ЛОВА та ЛОО ТЧХУ/ Фейсбук

За джерелами:

https://loda.gov.ua/news/35433

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.4479249835444790/4479249768778130/

 

 

 

 

Переглядів: 198 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024