Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 27 » Ваше здоров'я: Лікар розповів, на що варто звернути увагу алергікам
13:57
Ваше здоров'я: Лікар розповів, на що варто звернути увагу алергікам

ЛІТНЯ АЛЕРГІЯ – НЕДУГА НАШИХ ДНІВ

 

 

 

 

 

 

З середини липня і до кінця літа квітнуть полин

 та амброзія, цвіт яких викликає алергічні реакції.

 

Про те, що треба враховувати алергікам і як правильно діагностувати алергію, розповів журналісту УНН лікар імунолог-алерголог Олександр Назаренко.

 

Цитата

 

«Якщо брати пилкову алергію, то зараз якраз почали і будуть продовжувати квітнути до кінця літа бур’яни, такі як амброзія, полин. Тож буде сплеск симптомів алергії, адже і амброзії, і полину дуже багато в Україні, а їх пилок у вітряну погоду може літати на відстані десятки кілометрів. Навіть якщо рослина росте за містом, люди в місті страждатимуть від її пилку. Також продовжують квітнути лугові літні трави, які теж викликають алергічні реакції. І нікуди не зникають цілорічні алергії, наприклад, до різних тварин, кліщів, домашнього пилу, тощо. Тому, якщо люди мають поліалергію і до цілорічних алергенів, і до пилкових, у них будуть сильніше проявлятися симптоми», – розповів Назаренко.

 

Деталі

 

Також лікар додав, що якщо це алергія на рослинний білок, то подібні білки є і в продуктах харчування, які також можуть погіршувати стан.

 

«Наприклад, коли є алергія до амброзії, то подібний білок знаходяться у багатьох рослинних продуктах харчування. Людина може мати рино -кон'юнктивальні симптоми, такі як нежить, чхання, задуха, і додатково – кропив'янку, адже вживає продукти, де є той самий білок. Якщо є алергічна реакція тільки на пилок, то в продуктах харчування його немає, а отже не буде додаткової провокації алергії», – зазначив алерголог.

 

Щоб розуміти, на що саме алергія, необхідно пройти молекулярну алергодіагностику, де і виявляються алергенні антитіла до конкретного білку. Таке обстеження важливе при подальшому призначенні лікування.

 

«Тому що є алергія до деяких рослинних білків, яка лікується алерговакцинами. А є такі, до яких немає вакцин. І коли роблять лише шкірний тест, то він показує, що є алергія на амброзію, але не показує, до якого саме білка. А значить не буде результату від лікування. Тільки молекулярна діагностика це покаже, і можна вже чітко давати рекомендації з харчування. Бо наприклад, якщо в людини навесні є алергія до цвіту берези, то цілком ймовірна і алергія до горіхів, яблук, персиків, моркви, селери», – повідомив лікар.

 

Доповнення

 

Одним з проявів постковідного синдрому може стати поява алергії у людей, які раніше нею не страждали, каже лікар.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1987431-litnya-alergiya-likar-rozpoviv-na-scho-varto-zvernuti-uvagu-alergikam

 

Переглядів: 194 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024