Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 27 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ продовжує надавати родинам ВПО психологічну і гуманітарну допомогу
17:08
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ продовжує надавати родинам ВПО психологічну і гуманітарну допомогу

ДОЛЯ

 

 

 

 

 

 

Спілкування з вимушено переміщеними особами переконує кожен раз,

 що гуманітарну і психологічну допомогу треба надавати одночасно.

 

 

26 липня, у Личаківській РО м. Львова ТЧХУ продовжують видавати гуманітарну допомогу родинам ВПО. Як і раніше, прийшло багато матерів з дітьми. Одна жінка, що прибула  з Харкова, прийшла аж з трьома малолітніми дітьми. Доля її виявилася не ординарною.

...До війни Лариса Безсонова тихо - мирно жила з тринадцятирічною Віталіною в Індустріальному районі м. Харкова. Та 24 лютого вони прокинулися не від громовиці, а від артилерійської канонади. Почалась війна.

По Індустріальному району Харкова, де багато заводів і фабрик, ворог гатив знавісніло. Бомбосховище у метро стало для них з дочкою надійним притулком. Чоловік же п. Лариси днював і ночував на підприємстві, ремонтуючи військову техніку.  

 

 

 

 

 

Щодня гинули люди. Похорон за похороном. До цього неможливо звикнути. Та найгірше трапилося 10 квітня: від прямого попадання загинула одна з її подруг. Сиротами залишилося  двоє дітей: Ангеліна – 5, Валерія – 13 років. Питання «Що робити?» не стояло, бо прихистила обох у своїй сім'ї.

Минав час. Ворог відійшов, але турбував раз – по - раз крилатими ракетами. Діти почали кликати п. Ларису «мамою». Тож 11 липня п.р. вони з чоловіком оформили удочеріння. Тоді й вирішили, що він залишається на заводі у Харкові, а  Лариса, уже як багатодітна мама, з трьома дітьми вирушить у Львів в евакуацію.

Так і опинилася ця велика родина у числі підопічних Червоного Хреста. І хоч ми видали їм продукти харчування, ковдри, рушники, гігієнічні набори, розмальовки, ранець та інше, але бачили, що цього, мабуть, недостатньо такій родині. Все вирішилося тоді, коли маленька Ангеліна отримала іграшкову жабку, яка світиться різними барвами. Дитина усміхнулася, палко пригорнула її до себе, й іграшка засвітилася у відповідь. В цей момент ми всі відчули раптом  полегшення на серці: день удався.

 

 

 

 

 

Таких зустрічей ще буде чимало. Але ця – запам'ятається усім. Головне відчути стан душі кожного, хто опинився в біді.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 195 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 17:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024