Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 29 » Міжнародний день тигра (International Tiger Day)
18:41
Міжнародний день тигра (International Tiger Day)

ТИГР – ЦАР ЛІСОВИХ НЕТРІВ СХІДНОЇ АЗІЇ

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день тигра відзначається 29 липня. Дата була затверджена в 2010  р. в Санкт-Петербурзі

на «Тигрячому саміті», в якому брали участь делегати з країн, в яких ще живуть ці дивовижні тварини.

 

 

Тигр - це один з найбільших хижаків з сімейства кішок, який є одним з головних представників роду Panthera. Значення слова «тигр» дослівно перекладається з давньогрецької мови як «швидкий, гострий». Своїми розмірами тигр поступається тільки ведмедям - білому і бурому. На сьогоднішній день з відомих дев'яти підвидів тигрів збереглися лише шість: амурський тигр, тигр бенгальський, малайський, суматранський, індокитайський і південнокитайський.

 

Дослідження знайдених викопних останків тигра світовими вченими довели, що центром походження виду тигрів була східна Азія. Подібні дослідження вважаються досить складними, так як знахідки палеонтологів були нечисленні, а їх забрудненість і фрагментарність не дозволяла встановити точну дату походження останків.

 

Доведено, що тигри мають частковий кольоровий зір і добре бачать в темноті. Будова гортані, а також голосових зв'язок дозволяє тигру видавати звуки реву, однак, на практиці звір робить це лише при спарюванні. Тигри віддають перевагу проживанню в мангрових болотах і тропічних лісах, бамбукових тропічних хащах і сухих саванах та напівпустелях, а тайга і голі сопки також приваблюють популяції тигрів.

 

Спостереження за тиграми показало, що вони найбільшу активність проявляють ввечері, вночі і в ранкові години. Вдень тигри зазвичай сплять в своєму лігві. По деревах лазять тільки тигренята, дорослі тигри цього не роблять - в більшості випадків вони пересуваються по місцевості великими кроками. Зазвичай тигри ходять по слідах людини, а також кабанів, оленів та інших тварин. Дивно, але тигри добре плавають й охоче купаються у водоймах, особливо в умовах проживання в жарких кліматичних умовах. При цьому тварина добре переносить холод і здатна витримувати досить низькі температури.

 

В останні десятиліття винищення популяції тигрів людиною, а також руйнування їх природного місця існування виступає серйозною загрозою для цих тварин. Їх чисельність невблаганно скорочується, ареал стає все менше. На сьогоднішній день тигр занесений до Червоної книги Міжнародного Союзу Охорони Природи і взятий під міжнародну охорону.

 

Основна мета Міжнародного дня тигра - звернути увагу громадськості на проблему зникнення популяції смугастих хижаків і інформувати людей про способи захисту цих тварин. Завдяки особливій увазі громадськості чисельність цього звіра повільно, але стабільно стала відновлюватися.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/july/29/tiger-day

 

Переглядів: 177 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024