Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 29 » МКЧХ має намір дістатися до колонії в Оленівці, де загинули українські військовополонені
19:44
МКЧХ має намір дістатися до колонії в Оленівці, де загинули українські військовополонені

ЗЛОЧИН ПРОТИ ЛЮДЯНОСТІ

 

 

 

 

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста подали запит

і намагатимуться дістатися до обстріляної колонії в Оленівці на Донеччині,

де загинули українські військовополонені.

 

Про це повідомив, фахівець зі зв’язків з громадськістю та медіа МКЧХ Олександр Власенко, передає УНН з посиланням на Суспільне.

 

Цитата

 

"Ми звичайно знаємо про цю ситуацію і попросили якомога швидше доступ до цього місця для того, щоб переконатися та побачити на власні очі, що відбулося і чи хтось з тих людей, що там перебувають, потребує нашої допомоги", — сказав він.

 

Деталі

 

Власенко наголосив, якщо представники організації отримають доступ в обстріляну колонію, то до їхнього повернення звідти у Червоному Хресті нічого розповідати про це не буде.

"Це звичайна практика, яка пов’язана з безпекою людей", — зазначив він.

За словами Власенка, цими вихідними у Женеві працюватиме гаряча лінія центрального агентства Червоного Хреста, куди можуть звернутися родичі військовополонених.

"Родичі можуть звертатися на неї, аби з’ясувати долю конкретної людини. Якщо вони повідомляють ім’я та прізвище цієї людини і у нас буде інформація про цю людину, то ми спробуємо їм про це сказати, На жаль, тільки родичам ми можемо це повідомити", — сказав представник МКЧХ.

 

Доповнення

 

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що російські війська навмисно обстріляли колонію у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені.

Згодом українська розвідка повідомила, що вибухи в Оленівці, що призвели до загибелі українських Захисників – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. За наявною інформацією він здійснений руками найманців зі складу ПВК «Вагнера» (Ліга) за особистою командою номінального власника вказаного ПВК – Євгена Пригожина.

Внаслідок обстрілу російськими окупантами колонії в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені, загинуло приблизно 40 осіб, дістало поранення – 130.

Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, які свідчать про те, що російські окупанти могли влаштувати трагедію в колонії Оленівки Донецької області за допомогою вибухівки.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1987854-chervoniy-khrest-maye-namir-distatisya-do-koloniyi-v-olenivtsi-de-zaginuli-ukrayinski-viyskovopoloneni

 

Переглядів: 200 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024