Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 4 » Мінветеранів, ТЧХУ та МФЧХ і ЧП уклали угоду про  співпрацю
12:51
Мінветеранів, ТЧХУ та МФЧХ і ЧП уклали угоду про  співпрацю

 

БАГАТОСТОРОННІЙ  МЕМОРАНДУМ

 

 

 

 

 

 

 

Мінветеранів, Червоний Хрест України та МФТЧХ і ЧП підписали Меморандум

щодо надання грошових виплат ветеранам, котрі отримали інвалідність.

 

 

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко, Виконуюча обов’язки Голови Делегації Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Віолейн Де Роз’є підписали чотиристоронній Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки ветеранів, які отримали інвалідність внаслідок ескалації збройного конфлікту на території України 24 лютого 2022 року, та їхніх сімей.

 

Меморандумом передбачено надання грошової допомоги (100 швейцарських франків на місяць) протягом чотирьох місяців ветеранам – особам з інвалідністю внаслідок війни І–ІІ груп.

 

Для здійснення цих виплат Міжнародна Федерація Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має намір мобілізувати кошти у розмірі до 40 мільйонів швейцарських франків.

 

 

 

 

 

 

 

 

Підписання Меморандуму стало можливим завдяки домовленостям, яких було досягнуто під час попередніх зустрічей міністра Юлії Лапутіної з представниками сторін–підписантів.

 

Так, для отримання грошової допомоги ветерани, – особи з інвалідністю внаслідок війни І–ІІ груп, - зможуть подати онлайн заяви через «мобільний додаток веб-порталу електронних послуг» (Портал Дія) за допомогою послуги єПідтримка. Виплати коштів будуть здійснюватися через платформу управління даними компанії «РедРоуз Сі Пі Ес Лімітед», з якою також укладено Меморандум. Вона використовуватиметься для обробки знеособленої інформації про отримувачів грошової допомоги, нарахування виплат та їх моніторинг, надання звітних матеріалів.

 

Міністр Юлія Лапутіна висловила вдячність представникам Червоного Хреста за ефективну та швидку співпрацю, а також гуманітарну допомогу, яка надається українським громадянам в умовах війни, зокрема й ветеранам та членам їхніх родин, які стали внутрішньо переміщеними особами.

 

Крім того, вона підкреслила важливість цифровізації послуг в Україні для ветеранської спільноти, сприяння якій також передбачено підписаним Меморандумом.

 

 

 

 

 

 

«Дякую Червоному Хресту, нашим міжнародним партнерам за підтримку та долучення до наших ветеранських проєктів та ініціатив! Впевнена, що даний проєкт є початком подальшого плідного співробітництва. А завдяки нашій продуктивній співпраці з Мінцифрою нам вдасться максимально адресно охопити Захисників та їхні родини програмами Мінветеранів щодо соціальної підтримки», – наголосила Юлія Лапутіна.

 

У свою чергу Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко відзначив ефективність спільної роботи з командою Мінветеранів у даному проєкті.

 

 

 

 

 

 

«Незважаючи на його складність з огляду на необхідність безпечного збереження персональних даних ветеранів, завдяки вашим фахівцям та підтримці команди Мінцифри нам вдалось вирішити проблемні питання, і сподіваюся, найближчим часом ми приступимо до реалізації наших спільних домовленостей, закріплених у Меморандумі», – зазначив Максим Доценко.

 

Нагадаємо, у середені червня 2022 року Юлія Лапутіна та представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця провели зустріч щодо посилення співпраці у підтримці Захисників та їхніх сімей.

 

Фото – пресслужби Мінветеранів

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.4543267345709705/4543267159043057/

 

 

Переглядів: 176 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024