Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 10 » У Львові проведуть толоку, щоб створити сучасний табір для переселенців
17:47
У Львові проведуть толоку, щоб створити сучасний табір для переселенців

ЗАПРОШУЮТЬ НА ТОЛОКУ

 

 

 

 

 

 

Львів’яна запрошують долучитись до першої Urban-толоки, яка відбудеться

12-14 серпня, щоб розчистити територію, де буде новий прихисток для переселенців.

 

 

Організатори заходу – Street Culture & Urban Reform та ​​Данська громадська організація вуличних культур GAME. Подія проходитиме за підтримки Львівської міської ради, управління спорту Львова й мережі молодіжних просторів ТВОРИ!.

Під час толоки львів'янам пропонують дружньо й під музику навести лад на території у 5700 квадратних метрів. Разом активні містяни приберуть приміщення для майбутнього кемпу для переселенців. Для того, щоб взяти участь у заході, потрібно заповнити форму за посиланням й чекати на дзвінок від адміністратора.

Відкриття нового сучасного прихистку для осіб, що постраждали від війни, заплановано на початок жовтня. Новий Urban Camp – це вже другий прихисток від Street Culture & Urban Reform & Game, який з березня приймає людей у Львові. З весни повз кемп пройшли понад 200 переселенців з точок бойових дій, а наразі там постійно проживають 35 осіб – переважно сім’ї з дітьми. Утім, через те, що кількість людей, які залишились без житла, в Україні збільшується, командою буде облаштоване ще одне більш просторе приміщення для житла. У новому прихистку одночасно зможуть проживати ще 100 мешканців, тобто у тричі більше, ніж зараз.

«Будівля, в якій з’явиться новий кемп, відкриває для нас багато можливостей. Ми зможемо грамотно зонувати різні простори, відтак створювати окремі локації під конкретні потреби: спілкування, ігри, навчання, заняття спортом та відпочинок», – розповідає Єгор Матюхін, співзасновник Street Culture.

Майбутній Urban Camp складатиметься з кількох зон. На першому поверсі облаштують публічний простір для дітей, відпочинку та ігор, штаб кемпу, а також кухню й пральню. Другий поверх переважно займуть житлові кімнати двох типів: сімейні із двоспальним та двоярусним ліжками, а також «хостельні», з одномісними ліжками. Поруч розмістять загальний простір та душові.

Для дозвілля мешканців, у кемпі планують обладнати внутрішній двір та велику залу – у ній проводитимуть кінопокази, концерти, вистави й різноманітні спортивні заходи. До участі в них залучатимуть не лише мешканців кемпу, а й містян, це допоможе скорішої адаптації та соціалізації тих, кому наразі доводиться будувати життя заново.

«Бойові дії в країні продовжуються, але вже зараз ми маємо планувати майбутнє відновлення. При створенні нового кемпу – ми відновимо стару будівлю та вдихнемо в неї нове життя. А покроковий процес ревіталізації дозволить виконати одразу два завдання: спочатку – створити міста для переселенців, а згодом – розвивати новий публічний простір у місті» , – зазначає урбаністка Urban Reform Анастасія Палій.


Плакат – ЛМР/Фейсбук

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/292621-lvivian-zaproshuiut-na-urban-toloku-dlia-stvorennia-novoho-suchasnoho-prykhystku-dlia-pereselentsiv

 

 

Переглядів: 211 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 11:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024