Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 11 » Про нас пишуть: В Шепетівці налагоджено співпрацю МРО ТЧХУ з місцевою владою, про що зазначено у Меморандумі від 5 серпня п.р.
19:36
Про нас пишуть: В Шепетівці налагоджено співпрацю МРО ТЧХУ з місцевою владою, про що зазначено у Меморандумі від 5 серпня п.р.

 

СПІВПРАЦІ - МІЦНІТИ

 

 

 

 

 

 

 

В Шепетівці сьогодні, 11 серпня, відкрили кімнату психосоціальної підтримки для дітей

із внутрішньо переміщених родин, за підтримки Товариства Червоного Хреста Данії.

 

Подія відбулася рамках реалізації проекту Товариством Червоного Хреста України «Простір дружній до дітей», за участі заступника міського голови Галини Безкоровайної, Голови Хмельницької обласної організації ТЧХУ Богдана Малінського та лідера локації Оксани Ісаєнко, а також представників ТЧХУ Шепетівка та волонтерів.

 

 

 

 

 

 

Ініціатива націлена на найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб – дітей. Покликана допомогти дітям віком від 0 до 18 років адаптуватись у новому середовищі, підтримати тих, хто знаходиться в стані стресу.

 

 

 

 

 

 

На локації працюють волонтери, які пройшли спеціальну підготовку та отримали відповідний сертифікат. У безпечних та комфортних умовах діти беруть участь у майстер-класах, іграх та приємно спілкуються. За необхідності волонтери можуть скерувати до фахівців для отримання психологічної підтримки.

 

Все це стало можливим тому, що між тутешнім Червоним Хрестом і Міською радою Шепетівки 5 серпня підписано Меморандум про співпрацю. Тутешнє представництво Товариства Червоного Хреста України має тривалу та успішну історію співпраці із Шепетівською міською радою.

 

 

 

 

 

 

З початку повномасштабного вторгнення спільно було реалізовано ряд проектів з підтримки внутрішнього переміщених осіб, облаштування гуртожитків для прихистку потребуючих. 

 

 

 

 

 

 

Завдяки міськрайонній організації в Шепетівці та підтримці обласного Товариства шепетівська громада отримала пральні машинки, ліжка-розкладачки, матраци та постільну білизну для доповнення кімнат, які готували для зустрічі ВПО.

 

 

 

 

 

 

Співпраця та взаємодопомога – це те головне, на чому тримається сьогодні українське суспільство. Ми як громада глибоко вдячні за кожен вид допомоги. І своєю чергою готові сприяти розвитку діяльності організації, саме про це говорить підписаний 5 серпня Меморандум, – поділився міський голова Віталій Бузиль.

 

 

 

 

 

 

Третього травня Шепетівську міську територіальну громаду відвідав перший мобільний медичний пункт Червоного Хреста України, які організація зосереджує у місцях найбільшого скупчення евакуйованих з зон бойових дій, щоб підсилити потужність центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій та надати всебічну допомогу сімейним лікарям загально  терапевтичного профілю.

 

 

 

 

 

 

Пересувний пункт, зробив медико-діагностичну допомогу доступнішою для населення, яке постраждало від збройного конфлікту. Також Шепетівська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України у співпраці з виконавчим комітетом міської ради організовує тренінги з психосоціальної підтримки в умовах надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

Тож підписання меморандуму міським головою Віталієм Бузилем та очільницею Шепетівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Галиною Горобець стало черговим кроком у співпраці, розширенням можливостей від кооперації зусиль, підтримки перспективних грантових проектів, які матиме можливість залучати Товариство.

 

Фото – Шепетівської МРО ТЧХУ

За джерелами:

https://shepetivka-rada.gov.ua/2022/08/09/v-shepetivczi-vidkryto-daczku-inicziatyvu/

https://shepetivka.com.ua/novyny/podii/10933-shepetivska-vlada-pidpysala-memorandum-z-tovarystvom-chervonoho-khresta-ukrainy.html

 

 

 

 

Переглядів: 185 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024