Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 13 » Про нас пишуть: Червоний Хрест України долучиться до будівництва житла для ВПО у Житомирі
18:47
Про нас пишуть: Червоний Хрест України долучиться до будівництва житла для ВПО у Житомирі

МІСТЕЧКО ДЛЯ ВПО – ЗА ДВА МІСЯЦІ!

 

 

 

 

 

 

У Житомирі зареєстровано понад 8,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Це велика кількість людей. Знайти для усіх житло — дуже важке завдання.

 

 

 

 

 

 

Тож у мерії Житомира вирішили, що вони, разом з партнерами з Червоного Хреста, збудують ціле «містечко» для вимушених переселенців. Мерія виділяє під забудову ділянку площею в 6,5 га. Там можна спорудити близько 150 будинків. Поряд — 2 школи, дитячий садочок, магазини та інші необхідні об’єкти інфраструктури.

 

 

 

 

 

 

 «Я Вдячний Італійському уряду, вдячний Червоному Хресту України, Житомирській обласній організації Товариства Червоного Хреста України за сприяння та підтримку! Вони візьмуть на себе фінансування та виготовлення будиночків для переселенців. Зараз — займаються пошуком матеріалів. Місто — візьме на себе виділення ділянки, підведення комунікації, встановлення фундаментів та благоустрій», - сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

 

 Ці будиночки — не тимчасові. Це буде цілорічне, постійне житло. Площа кожного — 40-50 метрів квадратних, з усім необхідним всередині. В кожному зможуть проживати по 4-6 осіб. Першочергово планується спорудити 40 будиночків. В перспективі — збільшиться їх кількість по мірі необхідності. Зараз розпочався підготовчий етап пошуку матеріалів для будівництва. У мерії  розраховують, що будівельники впораються із завданням за два місяці.

 

Довідково

 

Поштовхом до спорудження містечка для ВПО послужила зустріч, яку провели 5 серпня п.р. у мерії. У ній взяли участь: голова міської ради Житомира та його заступниця, голова Житомирської обласної державної адміністрації, представники Червоного Хреста України, Італійського Червоного Хреста та Житомирської обласної організації ТЧХУ.

 

 

 

 

 

Нині Італійський Червоний Хрест, Червоний Хрест України та Житомирська обласна організація Червоного Хреста України активно долучаються до підтримки проекту з будівництва, зокрема у його фінансуванні та спорудженні будиночків для ВПО.  

 

 

 

 

Позитивний досвід із будівництва аналогічних споруд набутий нещодавно ТЧХУ у Львові при спорудженні Центру для жінок при надії «Незламні матусі», який - від нуля до видачі ключів породіллям від їх помешкань – було запущено в дію за три місяці.

 

Фото – пресслужби Житомирської МР/Фейсбук

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=364028275902386&set=pcb.364028405902373

 

Переглядів: 181 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024