Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 16 » Ще сім маленьких українців з онкологією поїхали на лікування за кордон
16:40
Ще сім маленьких українців з онкологією поїхали на лікування за кордон

 

РЯТУЮЧИ ДІТЕЙ – РЯТУЄМО УКРАЇНУ

 

 

 

 

 

 

 

Чергова група дітей з онкологією відбула сьогодні з України на лікування до Італії. Щасливої дороги маленьким

пацієнтам побажали особисто перша леді України Олена Зеленська та міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

 

 

Відправлення на спеціалізоване лікування за кордон стало можливим завдяки «медичним конвоям життя», що є унікальною практикою для світової медичної спільноти. 

 

 

 

 

 

 

«З перших днів повномасштабної війни рф проти України Міністерство охорони здоровʼя разом з партнерами працює над евакуацією важкохворих та поранених дітей і дорослих на спеціалізоване лікування за кордон. Навіть в умовах воєнного стану наша медична система працює й рятує українців. Проте, є випадки, коли через війну і щоденні атаки російських окупантів, пацієнти, на жаль, не можуть отримати необхідне лікування у стаціонарі чи вдома. Тому ми шукаємо шляхи, як забезпечити нашим пацієнтам необхідне спеціалізоване лікування, і – знаходимо ці шляхи завдяки міжнародному партнерству. Щоби наші діти, наші громадяни могли повернутися додому – у мирну Україну – вже здоровими», – сказав Віктор Ляшко.

 

 

 

 

 

 

Відправлення онкохворих пацієнтів на лікування за кордон відбувається за маршрутом Львів – Польща – лікарня призначення. У Львові, на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру  (ЗУСДМЦ) працює всеукраїнський хаб для хворих  дітей з усієї країни і відправляються "конвої життя". Водночас дитячий центр не тільки евакуює, але і безперервно рятує на місці. Зокрема, тут проводять трансплантації нирок дітям, лікують орфанні хвороби та психічні розлади. Нещодавно у ЗУСДМЦ  провели першу аутологічну трансплантацію кісткового мозку дитині. Тобто заради цього вже не потрібно їхати за кордон.

 

 

 

 

 

 

У Польщі українських маленьких пацієнтів приймає дитячий онкохаб UNICORN, а вже звідки вони прямують у провідні дитячі онкологічні центри, визначені Міжнародною спільнотою дитячих онкологів. 

 

 

 

 

 

 

 

«Від першого конвою життя у березні, коли ми із країнами Європи, Канади, США домовилися про порятунок наших маленьких онкопацієнтів, для мене дуже важливо було особисто побачити цей унікальний процес. Адже до України і українських лікарів цього ніхто в світі не робив, – зауважила Олена Зеленська. – Тепер саме про них напишуть у посібниках для медиків наступних поколінь – як перевезти маленьких пацієнтів за тисячі кілометрів від обстрілів так, щоб не нашкодити, щоб дійсно врятувати – одночасно і від війни, і від хвороби».  

 

 

 

 

 

 

Завдяки «конвоям життя» вже понад 500 онкохворих дітей продовжили лікування у Європі, США і Канаді. 

Міністерство охорони здоров’я України висловлює вдячність міжнародним партнерам та друзям, колегам медикам за допомогу та солідарність з Україною у захисті наших громадян. Рятуючи дітей, ви рятуєте Україну.

 

Фото – МОЗ/Фейсбук

За джерелом:

https://moz.gov.ua/article/news/sche-sim-malenkih-ukrainciv-z-onkologieju-poihali-na-likuvannja-za-kordon

 

Переглядів: 168 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024