Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 17 » Про нас пишуть: Портал «Поділля» про візит Президента ТЧХУ Миколи Поліщука на Хмельниччину
11:21
Про нас пишуть: Портал «Поділля» про візит Президента ТЧХУ Миколи Поліщука на Хмельниччину

ВІЗИТ ПРЕЗИДЕНТА ТЧХУ – НА ХМЕЛЬНИЧЧИНУ

 

 

 

 

 

 

Президент ТЧХУ Микола Поліщук зустрівся з працівниками обласної організації ТЧХУ,

делегатами Норвезького Червоного Хреста та представниками влади області.

 

 

 

 

 

 

 

За сприяння норвезьких та данських колег з національних організацій Червоного Хреста на Хмельниччині реалізується низка програм, спрямованих на полегшення адаптації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та надання їм гуманітарної допомоги.

 

Нагадаємо, наразі в Хмельницькій області за сприяння Норвезького Червоного Хреста працюють 8 мобільних медико-психологічних бригад, що надають медичну та психологічну допомогу ВПО, які мешкають у громадах області.

 

Також проводиться навчання населення першій допомозі, надається догляд вдома та підтримка людей літнього віку, осіб з інвалідністю та членів їх сімей.

 

Завдяки Данському Червоному Хресту в кількох містах Хмельниччини реалізується проєкт психосоціальної підтримки дітей – внутрішньо переміщених осіб. З цією метою відкрито 13 локацій «Простору, дружнього до дітей», де діти можуть відволіктися, знайти нових друзів та навчитися чомусь новому.

 

За час роботи проєкту на Хмельниччині підтримку отримали понад 1700 дітей. Окрім того, дітям почали видавати сімейні рюкзаки психосоціальної підтримки з набором м’яких та антистресових іграшок, розвиваючих ігор та інших предметів.

 

 

 

 

 

 

Всі ці аспекти роботи Президент Товариства Червоного Хреста України обговорив  16 серпня у м. Хмельницькому з представниками обласної організації ТЧХУ та делегатами Норвезького Червоного Хреста. Микола Поліщук високо оцінив роботу, яку провадять на території Хмельниччини волонтери обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Також спільно було окреслено плани на майбутнє.

 

 

 

 

 

 

Про суттєвий внесок Товариства Червоного Хреста України свідчать також цифри, які були озвучені під час зустрічі Президента ТЧХУ Миколи Поліщука з керівництвом Хмельницької області: заступником голови ОВА Володимиром Юр’євим та представниками профільних структурних підрозділів обласної військової адміністрації. До розмови долучилися також представники обласного осередку ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Вітаючи делегацію, Володимир Юр’єв подякував представникам Червоного Хреста за активну і потужну допомогу мешканцям області та вимушеним переселенцям, яка є дуже важливою для області, адже у піковий період Хмельниччина прийняла понад 156 тисяч людей.

 

«На сьогодні в нас перебуває 113 тисяч ВПО, і напередодні зими ми намагаємося розв’язувати питання із їх розміщенням у приміщеннях, які придатні для проживання у холодну пору року. Разом з тим, ми готуємося і до нової хвилі переселенців, – зазначив Володимир Юр’єв. – Очікуємо також прибуття близько 50 тисяч осіб з Донеччини, де відповідно до рішення уряду оголошено повну евакуацію мешканців».

 

Також він додав, що в області готуються приймати мешканців прифронтових та деокупованих регіонів, де наразі зруйнована інфраструктура, отож пережити зиму там буде вкрай важко.

 

«Ми готові співпрацювати та започатковувати спільні проєкти, у взаємодії з іншими громадськими організаціями, що працюють в області, аби гідно зустріти усі виклики та забезпечити гідні умови перебування для внутрішньо переміщених осіб», наголосив Володимир Юр’єв.

 

Своєю чергою, Микола Поліщук окреслив основні напрямки роботи Товариства як в Україні, так і на міжнародній арені, розповів про діяльність організації в умовах воєнного стану, проєкти, які вже започатковані та реалізовуються, а також поділився ідеями щодо подальших планів.

 

Наразі від обласної військової адміністрації та тергромад в організації ТЧХУ очікують на продовження активної взаємодії, а також розраховують на інформаційну підтримку, аби якнайбільше людей знали про діяльність Товариства Червоного Хреста України в Хмельницікій області та про ті види допомоги, які червонохрестівці пропонують, йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницької ОВА.

 

Представники обласної організації ТЧХУ більш детально розповіли про підсумки своєї роботи за сім місяці п.р. на Хмельниччині, завдяки якій вдалося охопити значну кількість людей.  Так, лише у липні майже 10 тисяч осіб отримали продуктові набори, 6,5 тисячі – гігієнічні засоби, 180 осіб  дитяче харчування.

 

 

 

 

 

 

Підсумовуючи зустріч, обговорили подальші напрямки спільної роботи, зокрема зосередили увагу на можливості участі Товариства у забезпеченні харчування в закладах компактного перебування ВПО, розширенні проєкту з психосоціальної підтримки дітей у закладах освіти, допомоги в комплектуванні аптечок для укриттів в школах, училищах, інших громадських місцях.

 

 

Фото – пресслужби Хмельницької ОВА та порталу «Поділля»

За джерелом:

https://podillyanews.com/2022/08/16/prezy-dent-tovary-stva-chervonogo-hresta-ukrayiny-vidvidav-hmel-ny-ts-ky-j/?fbclid=IwAR1foJmZI44qBjRIxud-esk7lp5vcr6Hul_RdLWjahGcv59bWWjr6IjOu_w

 

Переглядів: 164 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024