Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 19 » Всесвітній день гуманітарної допомоги
09:36
Всесвітній день гуманітарної допомоги

СВЯТО ДОБРОТВОРЦІВ

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день гуманітарної допомоги (World Humanitarian Day) відзначається щороку 19 серпня,  

починаючи з 2009 р. Це свято було засновано Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 2008 року з метою

підвищення інформованості суспільства про діяльність з надання гуманітарної допомоги у всьому світі.

 

 

 

 

 

 

Датою для проведення Всесвітнього дня гуманітарної допомоги обрана не випадково: саме 19 серпня в 2003 році в результаті вибуху штаб-квартири ООН в Багдаді загинув співробітник ООН, рятуючи інших людей. Це був бразильський дипломат Сержіу Вієйра ді Меллу, який пропрацював понад 34 роки у Організації Об'єднаних Націй і посмертно був нагороджений Премією ООН в номінації – боротьба за права людини. Загальна кількість людей, які загинули в цей день - 22 осіб.

 

Під гуманітарною допомогою мається на увазі добровільна, безкорислива і усвідомлена діяльність фізичних або юридичних осіб, що виражається через майнову допомогу юридичним особам, які в офіційному порядку визнані отримувачами гуманітарної допомоги. Така допомога ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності і здійснюється з гуманних мотивів для досягнення суспільно значущих цілей.

 

Варто відзначити, що гуманітарна допомога проводиться як в рамках операції з відновлення і підтримання миру, так і у вигляді самостійної гуманітарної програми, для виконання якої досить однієї операції.

 

Внутрішня та міжнародна гуманітарна допомога базується на трьох основних принципах: гуманності, неупередженості, нейтралітеті.

 

Згідно з деякими офіційними даними, близько 78% міжнародної гуманітарної допомоги надходять через офіційні урядові організації, в кінцевому рахунку від платників податків. Решта, - від приватних і благодійних організацій, благодійних фондів та від корпорацій.

 

Всесвітній день гуманітарної допомоги відзначає зусилля всіх співробітників гуманітарних організацій, які ризикують своїми життями, щоб допомогти постраждалим людям під час глобальної кризи.

 

Необхідно відзначити, що бути гуманістом не обов'язково означає відправитися в зону бойових дій. Головна мета гуманітарної допомоги - полегшити страждання людей і зберегти свою людську гідність.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні поняття «гуманітарна допомога» доторкнулася майже до кожної української родини. Через війну тисячі людей вимушені були тікати з невеликим запасом найнеобхідніших речей, документів, перекусів. Опинившись у більш безпечних місцях, люди потребували й продовжують потребувати гуманітарної підтримки. Понад 8 тисяч волонтерів Червоного Хреста України майже без вихідних працюють, аби забезпечити більшу кількість людей найнеобхіднішими речами. З 24 лютого 2022 року їх силами вже доставлено понад 20 тисяч тонн гуманітарного вантажу та надано допомогу більше 5,5 млн людей.

Сьогодні ми вкотре хочемо висловити щиру вдячність всім волонтерам та співробітникам Червоного Хреста України, тим, хто допомагає й підтримує нашу роботу, хто ризикує задля порятунку інших, бо найголовніше – людяність і підтримка у найважчі години життя!

Ми - поруч.

 

Фото –  Ірини Апостолюк, ТЧХУ/Фейсбук та з відкритих джерел

За джерелами:

https://celebratoday.com/uk/events/august/19/world-humanitarian-day

 

 

 

Переглядів: 175 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024