Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 20 » Низький рівень води на Дунаї дозволив виявити затонулі німецькі кораблі часів Другої світової війни
21:29
Низький рівень води на Дунаї дозволив виявити затонулі німецькі кораблі часів Другої світової війни

ЗАЧАЄНА СМЕРТЬ – З ДНА ДУНАЮ

 

 

 

 

Найсильніша за останні роки посуха в Європі призвела до того, що річка Дунай досягла найнижчого рівня за сторіччя, оголивши

десятки німецьких військових кораблів, які затонули у Другу світову війну біля сербського річкового портового м. Прахово.

 

 

Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Судна були серед сотень, затоплених на Дунаї флотом нацистської Німеччини в 1944 році, коли вони відступали від радянських військ, що наступали.

Однак цього року посуха, яку вчені розглядають як наслідок глобального потепління, оголила понад 20 кораблів на ділянці Дунаю біля Прахово у східній Сербії, багато з яких досі містять тони боєприпасів та вибухових речовин та становлять небезпеку для судноплавства.

Працівники місцевої рибної промисловості також наражаються на ризик, у тому числі з Румунії, яка знаходиться через річку.

Місяці посухи та рекордно високих температур ускладнили річковий рух життєво важливими артеріями в інших частинах Європи, включаючи Німеччину, Італію та Францію. У Сербії влада вдалася до днопоглиблювальних робіт, щоб зберегти відкритими судноплавні шляхи на Дунаї.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1990762-nizkiy-riven-vodi-na-dunayi-dozvoliv-viyaviti-zatonuli-nimetski-korabli-chasiv-drugoyi-svitovoyi-viyni

 

 

Переглядів: 162 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024