Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 28 » В Енергоатомі показали напрям радіації у разі аварії на ЗАЕС
21:34
В Енергоатомі показали напрям радіації у разі аварії на ЗАЕС

НЕВТІШНИЙ  ПРОГНОЗ  ФАХІВЦІВ

 

 

 

 

 

 

Фахівці розробили прогноз поширення умовного викиду

радіоактивних речовин на атомну електростанцію.

 

 

Радіаційна хмара у разі тяжкої аварії на Запорізькій АЕС відповідно до рози вітрів на понеділок, 29 серпня, може накрити частину півдня України та південно-західні регіони Росії. Про це повідомляє Енергоатом у своєму Telegram-каналі.

 

У разі аварії на одному з енергоблоків ЗАЕС хмара поширення радіації рухатиметься за вітром на південний схід у бік Росії. Відповідний розрахунковий прогноз станом на 29 серпня зробили спеціалісти Держатомрегулювання України.

 

У повідомленні також сказано, що населенню на потенційно небезпечних територіях показано проведення йодної профілактики та обмеження перебування на відкритій місцевості без необхідності, а у разі появи застосовувати захисні засоби для органів дихання.

 

Також рекомендується провести герметизацію приміщень (вікон, дверей), відключити кондиціонери, вентилятори, закрити вентиляційні продухи, димарі тощо; запровадити спеціальні режими роботи шкіл та дитячих садків, організувати санітарні бар'єри на входах у приміщення, що включають зняття верхнього одягу та перевзуття.

 

Крім того, на потенційно небезпечних територіях рекомендується вжити заходів щодо герметизації та пакування продуктів харчування, води, білизни, документів та цінних речей, не ходити в ліс, на полювання та риболовлю.

Для запобігання запиленню на відкритих місцевостях рекомендовано проведення дезактивації територій, а також запровадження спеціальних обмежень для автотранспорту з виїзду на узбіччя, руху дорогами без жорсткого покриття.

 

Нагадаємо, візит МАГАТЕ до Запорізької області заплановано наступного тижня. Вже сформовано місію, яка відвідає ЗАЕС. Її очолить голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі. До складу делегації увійшли 13 експертів із різних країн.

 

На знімку: Радіаційна хмара у разі тяжкої аварії на Запорізькій АЕС може накрити частину півдня України та південно-західні регіони Росії

 

 

Фото: t.me/energoatom_ua

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4510156-v-enerhoatomi-pokazaly-napriam-radiatsii-u-razi-avarii-na-zaes

 

Переглядів: 170 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024