Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 29 » Назустріч Міжнародному дню зниклих безвісти
13:48
Назустріч Міжнародному дню зниклих безвісти

 

РОДИНА МАЄ ПРАВО ЗНАТИ...

 

 

 

 

 

 

 

Завтра, 30 серпня, у світі й у Львові будуть  відзначати Міжнародний день жертв насильницького зникнення.

 

 

З метою  забезпечення гарантій захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень та членів їхніх сімей, забезпечення державної підтримки таких осіб та членів їхніх сімей, підвищення ефективності заходів з їх встановлення та розшуку Президент України Володимир Зеленський підписав Указ від 11.11.2020 № 495/2020 «Про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей».

 

День зниклих безвісти встановлено згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 65/209 від 21 грудня 2010 року, за активної підтримки міжнародних правозахисних організацій та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Щороку 30 серпня Міжнародний Комітет Червоного Хреста нагадує світовій спільноті про право родичів людей, які зникли безвісти знати про долю близьких – це одне з головних положень міжнародного гуманітарного права і прав людини. Воно діє незалежно від того, коли і за яких обставин людина зникла безвісти. З огляду на останні події в Україні – російську окупацію на сході і півдні, Міжнародний день жертв насильницького зникнення набув актуальності для нас.

 

У Львові , наприклад, відбудеться інформаційна акція у парку Івана Франка з 12.00 до 15.00 год, в якій візьмуть участь працівники і волонтери Червоного Хреста Львівщини. Вони будуть нагадувати спільноті про зниклих безвісти людей і право родин знати про їх долю.

 

Крім того, завтра, 30 серпня, о 12.00 год в Гарнізонному храмі св. Верховних апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральна, 11, до Дня зниклих безвісти відбудеться молебень. Керівництво ЛОО ТЧХУ звернулося до пароха цього храму і отримало згоду на таку благочинну акцію.

 

Фото – ілюстративне

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 170 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024