Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Серпень » 30 » Міжнародний день зниклих безвісти у Львові
19:21
Міжнародний день зниклих безвісти у Львові

 

ФЛЕШМОБ  З НАГОДИ  МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ

 

 

 

 

 

 

 

30 серпня у світі та в Україні відзначають Міжнародний день зниклих безвісти.

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти у Гарнізонному храмі св. Верховних апостолів Петра і Павла відбувся молебень.

 

 

 

 

 

 

 

Участь у ньому взяли численні парафіяни храму, представники влади, Червоного Хреста та громадськості, військовослужбовці.

 

 

 

 

 

 

Окрім того, нині Львівська ОО ТЧХУ та ГУ ДСНС у Львівській області провели з нагоди знаменної дати флешмоб у скверику  біля пам'ятника Великому Каменяреві.

 

 

 

 

 

 

У ході флешмобу волонтери і працівники Львівської ОО ТЧХУ організували інформаційний намет, в якому нагадували мешканцям і гостям міста про право членів родин зниклих безвісти знати про долю близьких, що є одним з головних положень міжнародного гуманітарного права, яке діє незалежно від того, коли та за яких обставин людина зникла безвісти: під час війни, стихійного лиха чи під час міграції.

 

 

 

 

 

 

З початку війни, 24 лютого 2022 року, понад 7 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти, згідно з офіційною заявою Уповноваженого у справах зниклих безвісти в Україні. І ця ситуація, на жаль, має тенденцію до погіршення.

 

 

 

 

 

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України, як частина Глобальної мережі з відновлення родинних зв’язків Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, наразі зосереджує свої зусилля на зборі інформації про втрачені звʼязки та зниклих безвісти.

 

 

 

 

 

 

Першочергово нами звертається увага на осіб, котрі перебувають під захистом, згідно з Женевськими конвенціями, щоб підтримати органи влади України (включно з Національним інформаційним бюро України) у прагненні виконувати свої обов'язки відповідно до МГП щодо розшуку осіб та зниклих безвісти.

 

 

 

 

 

 

Вся інформація про зниклих безвісти збирається та передається до Центрального розшукового агентства, як надійного сховища інформації. З 24 лютого 2022 року вже понад 23 335 людей звернулися до Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, шукаючи або надавши інформацію про зниклих людей.

 

 

 

 

 

 

Службою розшуку Червоного Хреста України наразі оброблено 7 751 запит щодо розшуку 8 740 осіб. Кількість відкритих справ на даний час (включаючи з вже закритими та ще відкритими) - 2 774, у тому числі 1 241 справу відкрито Службою розшуку Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Значна частина цих справ завдячує своїм походженням розшуковій роботі Львівської ОО ТЧХУ, яку очолює багато років поспіль Ніна Добренька.

 

 

 

 

 

«Акція пройшла успішно. Підходили люди, котрі знайшли прихисток у Львові, розповідали свої історії і плакали, коли згадували про родичів, що зникли безвісти. Волонтери надавали їм психологічну допомогу, заспокоювали і підтримували на силі духу тимчасово переміщених осіб», - повідомила Надія Масюк, активна учасниця флешмобу.

 

 

 

 

 

 

Позитивну оцінку проведеній акції висловив т.в.о. голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іван Семерак.

 

 

 

 

 

 

На одному і тому ж майданчику разом з наметом ЛОО ТЧХУ була розміщена техніка і ГУ ДСНС у Львівській області. А все тому, що їх служба і ЗШР Червоного Хреста України, беруть дуже часто участь у розшуку тих, хто пропав безвісти. В одному випадку, це розшук тих, хто заблудився у горах або у лісі, в іншому - розкопки у завалах після снігової лавини, руйнування будівлі через удар блискавки, ракети, селевого потоку або вибуху газу. У розшуку їх служба виносить, переважно, остаточний вердикт: чи той, кого шукають, - живий, поранений, чи вже його душа назавжди покинула наш земний світ.

 

 

 

 

 

 

 

В результаті акції ознайомлено велику кількість людей з принципами і можливостями Служби розшуку як у Львові, так і в усій світовій системі Червоного Хреста, яка діє у Глобальній мережі розшуку Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

 

В цю мережу на даний час входить 192 національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та 100 делегацій й місій Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Зазначимо, що Червоний Хрест України в цій світовій Мережі представлений своєю Службою розшуку.  

 

 

Фото – Ірини Апостолюк, Петра Заяця та з відкритих джерел

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 191 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024