Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 1 » Навчальний рік офлайн: психолог дала поради, як батькам впоратися з тривожністю за свою дитину
21:43
Навчальний рік офлайн: психолог дала поради, як батькам впоратися з тривожністю за свою дитину

 

ПСИХОЛОГ  РАДИТЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В умовах війни, якщо батьки обрали для своєї дитини офлайн - навчання, хвилюватися  за її безпеку –

цілком нормальна емоція. Проте надмірна тривожність ірраціональна та не дозволяє повноцінно жити.

 

Як з нею впоратися, розповіла журналісту УНН дитячий психолог Тетяна Кирієнко.

 

Деталі

 

«Зараз ми проживаємо зовсім інше життя. Ми вчимось жити по-новому, відчуваємо нові емоції та переживання. Батьки, які вирішили віддати дитину на офлайн навчання будуть відчувати тривогу за свою дитину і це нормальні емоції в тих умовах, що зараз склалися. Просто треба навчитися з цим справлятися. І перше, що необхідно – це усвідомити і зрозуміти, що тривога нікуди не зникне, проте з нею можна трохи попрацювати», – розповідає Кирієнко.

Психолог радить, в першу чергу, обмежити читання новин, щоб день починався із позитивних речей. Адже наразі українці звикли починати ранок з новин, що сприяє посиленню тривожності. Вона зазначила, що їх варто читати дозовано.

 

Цитата

 

«Від того, що ви кожну годину будете переглядати новини нічого не зміниться, а от ваш емоційний стан буде не в хорошому стані. Друге, що варто зробити – напишіть план, що може статись в разі найгіршої ситуації: що б ви зробили, як би дістались до дітей, кому б зателефонували, які дії будуть вчителів, де будуть знаходитись діти. Тобто, пропишіть план конкретних дій. Коли ви будете знати наперед свої дії при непередбачуваних ситуаціях, це дасть вам змогу менше нервувати. Адже коли щось станеться, ви точно знаєте, що будете робити і що з вашими дітьми», – радить психолог.

Вона додала, що тривога – це емоція, від якої нікуди не подітися, адже нормально переживати за своїх дітей. Але, потрібно усвідомити, що якщо віддавати всю свою енергію тривозі, на решту речей не залишатиметься сил.

«Якщо ми вчимось жити в умовах війни, то ми повинні це розуміти. Відчули, що з’явилась тривога, зробіть вдих, видих, згадайте всі ваші дії на випадок непередбачуваного і продовжуйте далі жити і цінувати моменти», – говорить психолог.

 

Нагадаємо

 

Психолог розповіла, як війна впливає на дитячу психіку і як це відобразиться в подальшому на поколінні.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1992380-navchalniy-rik-oflayn-psikholog-dala-poradi-yak-batkam-vporatisya-z-trivozhnistyu-za-svoyu-ditinu

 

Переглядів: 186 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024