Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 2 » Міністри охорони здоров’я України та Польщі розповіли про новий медичний хаб для українських пацієнтів
15:57
Міністри охорони здоров’я України та Польщі розповіли про новий медичний хаб для українських пацієнтів

ПОЛЬЩА ДОПОМАГАЄ СУСІДАМ

 

 

 

 

 

 

Про результати свого візиту на Львівщину та нові спільні

проєкти міністри розповіли на пресконференції у Львівській ОВА.

 

 

 

 

 

 

 

Як розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, медичний хаб для українських пацієнтів відкрили вчора у польському місті Жешув. Він призначений для тимчасового перебування українців, які їдуть на лікування за кордон з травмами, спричиненими повномасштабним вторгненням росії на територію України.

«Разом з тим, учора відбулось відкриття першого рейсу літака, який повністю переобладнали для транспортування важкопоранених. Літак курсуватиме між Жешувом та містами Європейського Союзу двічі або тричі на тиждень. Усе залежить від кількості пацієнтів. Цей літак курсуватиме за фінансової підтримки ЄС та уряду Норвегії.

Окремо від уряду Норвегії ми отримали один реанімаційний автобус, який курсуватиме між Львовом та Жешувом. Загалом таких автобусів має бути п’ять. У цю середу автобус здійснив першу евакуацію в межах нашої країни. До евакуації на реанімаційному автобусі з центру країни долучилась команда з Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, фахівці до цього пройшли навчання у норвезьких колег. У четвер вже у складі евакуаційної колони доставили перших пацієнтів до аеропорту Жешува», – повідомив Віктор Ляшко.

 

 

 

 

Хаб в Жешуві призначений для перебування 20 осіб. Якщо хтось з пацієнтів потребуватиме невідкладної допомоги, то ці послуги оперативно надаватиме одна з лікарень міста.

Міністр охорони здоров’я Республіки Польща Адам Недзельський розповів, що від початку повномасштабного вторгнення в Польщу переїхали близько 5 мільйонів українців, понад 100 тисяч тих, хто постраждав внаслідок військових дій і потребує медичної допомоги. Також у Польшу скеровують онкохворих дітей з України.

«Насамперед хочу висловити свою повагу до усіх українців. Боротьба, яку ви ведете, не стосується лише України, адже це боротьба і для Польщі, і для всієї Європи. Тому ми стараємось будь-якими засобами вас підтримати. Моє завдання – підтримувати тих, хто потребує комплексного медичного забезпечення.

Спільно з Міністерством охорони здоров’я України ми напрацювали схему транспортування пацієнтів до Польщі. Це все стало можливим завдяки фінансовій підтримці багатьох європейських країн. Польща піклується не тільки про воїнів, які потребують реабілітації, але й про усіх українців, які потрапили до нас», – зазначив польський міністр.

 

 

 

 

 

Під час свого перебування на Львівщині міністри відвідали також обласні і міські лікарні, де поспілкувалися з пораненими, ознайомились з ходом їхнього лікування. 

 

 

Фото – пресслужби ЛОВА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/39423

 

 

Переглядів: 169 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024