Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 3 » Репортаж з візиту працівників МКЧХ та ЛОО ТЧХУ у Львівський центр матері і дитини "Незламні матусі"
18:16
Репортаж з візиту працівників МКЧХ та ЛОО ТЧХУ у Львівський центр матері і дитини "Незламні матусі"

 

ЦЕНТР ДЛЯ ПОРОДІЛЬ - ГОТУЄТЬСЯ ДО ЗИМИ

 

 

 

 

 

 

Вчора, 2 вересня, представники МКЧХ та Львівської ОО ТЧХУ

зробили візит у Львівський центр матері і дитини «Незламні матусі».

 

 

 

 

 

 

 

Львівський центр матері і дитини «Незламні матусі» споруджений у рекордні терміни на кошти Червоного Хреста України, які він збирав по всьому світу. Церемонія відкриття відбулася 15 липня п.р. за участю влади і керівництва ТЧХУ. Невдовзі сюди заселилися перші жінки при надії і почалися звичайні будні, притаманні будівлям аналогічного типу.

 

 

 

 

 

 

Наша делегація уповноважена ознайомитися з першими днями життя жінок при надії у новобудові і зробити моніторинг потреб усіх породіль, котрі на даний час знайшли тут надійний прихисток. У делегацію ввійшли: Олів'є Рай, провідний спеціаліст МКЧХ, керівник делегації, Іван Семерак, т.в.о. голови Львівської ОО ТЧХУ, Анна Мандзюк, перекладачка з англійської. Зустрів нас менеджер модульних містечок у Львові від ЛМР п. Валерій Матвієнко, котрий і познайомив з першими постояльцями, що вже обживають новобудову.

 

 

 

 

 

 

Родина п. Фатіми Степаненко з Херсонщини живе тут всього кілька днів. З нею ще чотири дочки, - Аміна, Жасмін, Анастасія, що вже на порозі до віку підлітків, і маленька Аделіна, котра поки що не злазить з маминих рук, бо їй ледве виповнився місяць.

 

 

 

 

 

 

Дітям тут подобається. Краєвид, озеро, дитячий майданчик. Насті ж найбільше сподобалася гойдалка, де можна вхопитись за шворки, заплющити очі, добре розгойдатися і уявити себе птахом у польоті.

 

 

 

 

 

 

«Укртелеком» у цей день прислав у Центр свого майстра, п. Романа. Його завдання - підключити будівлі до світової «павутини», щоб школярі, котрі з мамами проживають тут, мали змогу у разі потреби скористатися дистанційною формою навчання у школі. А ми раділи, що діти і їх матері матимуть змогу читати у мережі новини про Червоний Хреста, його діла милосердя в Україні і світі.  

 

 

 

 

 

 

На згадку майстер подарував кожному з нас мішечки для смартфонів з емблемами своєї фірми. Найбільше раділи подарункам діти п. Фатіми. Навіть сфотографувалися з майстром на згадку про цей день.

 

 

 

 

 

В іншої породіллі, п. Ольги, картина сумніша, бо вона з Луганщини, яку майже повністю зайняли ворожі війська. Сама ж місяць, як народила у Львові первістка, дочку Даринку. Вона тут сама з дитиною. Пан Олів'є, глава делегації МКЧХ, як умів, так намагався розважити маму з немовлям, що колихала дитину. По всьому видно: любить дітей і розуміє становище, в якому опинилися ці жінки, що знайшли прихисток у Центрі.

 

 

 

 

 

 

Обід готувати постояльцям доводиться самостійно. Продуктів поки що вистарчає. Все решта залежить від кулінарних здібностей молодої матусі та апетиту їхніх дітей.

 

 

 

 

 

 

Прати білизну новоспеченим матусям також доводиться  самостійно. Центр матері і дитини – не санаторій, а місце для спільного проживання жінок з однаковими потребами, прагненнями і проблемами.

  

 

 

 

 

У розмові з адміністратором Центру п. Лілією Кільчицькою ми дізналися, що зараз у них йде підготовка до зимових холодів. 

 

 

 

 

 

Іван Семерак, т.в.о. голови Львівської ОО ТЧХУ пообіцяв, по мірі можливості, доправляти породіллям теплі речі, пледи, інші засоби, що бережуть тепло.

 

 

 

 

 

 

Та головною проблемою підготовки до зими є відсутність генератора, хоча би на 100 квт. Адже в разі відключення енергії у Центрі будуть нестерпні умови для проживання. Тож перед добротворцями,  як з МКЧХ, так і ЛОО ТЧХУ, постало нове завдання: за короткий час знайти кошти для закупівлі потужного електрогенератора, а також оплатити  енергетикам вартість проекту для його підключення і запуску у роботу.

 

 

 

 

 

 

Постояльці продовжують прибувати щодня. Недаремно в народі кажуть: «Козацькому роду – нема переводу». Опіка Червоного Хреста над Центром матері і дитини "Незламні матусі" - триває. 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та з відкритих джерел

Пресслужба Львівської ОО ТЧХУ

Переглядів: 180 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 01:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024