Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 4 » Ветеранів війни хочуть залучати до надання психологічної підтримки побратимам і посестрам
19:42
Ветеранів війни хочуть залучати до надання психологічної підтримки побратимам і посестрам

 

ПСИХОЛОГЧНИЙ ЗАХИСТ ВЕТЕРАНІВ – БУДЕ КРАЩИМ

 

 

 

 

 

 

 

У Львові, на базі лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання, працюють над реалізацією ідеї «Захисник – Захиснику» - щоб люди, які повернулися з війни і мають гуманітарну освіту та особисті якості, що необхідні для психологічної роботи, стали амбасадорами надання психологічної підтримки побратимам і посестрам.



Деталі ідеї «Захисник – Захиснику» обговорили під час робочого візиту до Львова міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, котра відвідала лікарню святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання міста Львова.

«Маючи певний досвід роботи з людьми, які прийшли з фронту та потребують психологічної підтримки, знаю, що ця підтримка краще надається за принципом «Захисник – Захиснику», – розповів лікар-психіатр Олег Березюк. – Саме тому я запропонував ідею – стати психологами людям, які повернулися з війни і які мають гуманітарну освіту та особисті якості, що необхідні для психологічної роботи. Також ми пропонуємо просувати цю ідею Міністерству у справах ветеранів, адже це міністерство має функцію допомагати ветеранам, зокрема, у питанні перекваліфікації».

Міністерка Юлія Лапутіна погодилась, що підхід «Захисник – Захиснику» у питанні надання психологічної підтримки Захисників і Захисниць – абсолютно правильний. Адже саме Воїни, які пройшли війну, мають стати амбасадорами надання психологічної підтримки побратимам і посестрам. І додала, що: «Заклад Першого медичного об’єднання Львова – один із п'яти медичних закладів, що законтрактований з Мінветеранів на надання таких послуг з психологічної реабілітації Захисникам і Захисницям та членам їхніх родин, – і що у Мінветеранів працюють над тим, щоб перетворити їх на профільні заклади психологічної підтримки».

Нагадаємо, у Львові з триденним візитом перебувала міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Вона відвідала міську лікарню святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова, де лікують важкопоранених українців, які постраждали від війни.

Зокрема, міністерці провели екскурсію у бомбосховище лікарні та розповіли, як допомагають важкопораненим з усіх регіонів України, де тривають активні бойові дії.

Також Юлія Лапутіна ознайомилася з будівництвом нових корпусів клініки і соціального житла для поранених, роботою підрозділу Першого ТМО Львову у Брюховичах. Окрім цього міністерці презентували проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN), який у Львові створюватимуть на базі Першого медоб’єднання. Саме він стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч українців.

 

Довідково:

 

Червоний Хрест України, учасник проєкту Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN), який у Львові створюватимуть на базі Першого медоб’єднання



Фото - Львівська міська рада

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/292975-veteraniv-viiny-khochut-zaluchaty-do-nadannia-psykholohichnoi-pidtrymky-pobratymam-i-posestram

 

Переглядів: 206 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024