Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 7 » Додаток до смартфону визначатиме COVID за вашим голосом: йде розробка
21:56
Додаток до смартфону визначатиме COVID за вашим голосом: йде розробка

ДІАГНОСТИКА – ЗА ТЕМБРОМ ГОЛОСУ

 

 

 

 

 

 

 

Дослідники розробляють додаток для мобільних телефонів, який зможе виявляти COVID

за голосами людей із «потенційно високою точністю» за допомогою штучного інтелекту.

 

Про це повідомляє УНН із посиланням на Sky News.

 

Деталі

 

Користувачі повинні будуть надати інформацію про свою історію хвороби, статус куріння та інші демографічні показники, а також записати деякі дихальні звуки, такі як кашель і читання короткого речення.

Як відомо, вірусна інфекція вражає верхні дихальні шляхи та голосові зв’язки, тому дослідники вирішили проаналізувати зміни голосу за допомогою моделі штучного інтелекту, для виявлення COVID.

Зазначається, що дані для розробки додатку були запозичені з програми щодо COVID-19 Sounds Кембриджського університету. Вона включала 893 оброблених зразків звуку від 4352 здорових і нездорових людей.

Техніка аналізу голосу, яка називається Мел-спектрограма, виявила різні особливості голосу, що дозволило детально розібрати багато властивостей голосів учасників.

 

Цитата

 

Вафаа Альджбаві, дослідниця з Наукового Інституту при Маастрихтському університеті в Нідерландах, пояснює: "Ці багатообіцяючі результати свідчать про те, що прості записи голосу та точно налаштовані алгоритми штучного інтелекту потенційно можуть досягти високої точності у визначенні пацієнтів, інфікованих COVID-19".

«Такі тести можна надавати безкоштовно, їх легко інтерпретувати. Крім того, вони дозволяють проводити дистанційне віртуальне тестування та мають час виконання менше хвилини.

Їх можна використовувати, наприклад, у пунктах входу до приміщень з великими скупченнями людей, забезпечуючи швидкий скринінг населення», - йдеться у повідомленні.

Пані Алджбаві додає: «Ці результати демонструють значне покращення точності діагностики COVID-19 у порівнянні з експрес-тестами. Чутливість експрес-тесту становить лише 56%, але в них вищий показник специфічності — 99,5%. Це фактично означає, що такий тест частіше дає хибно негативний результат у інфікованих людей, аніж наш тест».

«Іншими словами, за допомогою моделі штучного інтелекту ми могли б пропустити 11 із 100 випадків інфікування, тоді як експрес-тест «пропустив» би 44 із 100 випадків», - зауважила вона.

Результати дослідження планують представити на Міжнародному конгресі Європейського респіраторного товариства у Барселоні.

 

Нагадаємо

 

Захворюваність на COVID-19 в Україні за останній тиждень зросла на понад 40%, і складає близько 16 тисяч хворих.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1993353-dodatok-do-smartfonu-viznachatime-covid-za-vashim-golosom-yde-rozrobka

 

Переглядів: 172 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 19:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024