Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 9 » До Всесвітнього дня Першої допомоги: Майстер - клас у скверику біля пам'ятника Івану Франку
12:29
До Всесвітнього дня Першої допомоги: Майстер - клас у скверику біля пам'ятника Івану Франку

 

ЗНАННЯ, ЩО РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

10 вересня у світі й в Україні відзначатиметься Всесвітній день Першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Починаючи з 2000 року Всесвітній день надання Першої допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціаторами його проведення виступають національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. В рамках святкування цього дня за рекомендацією МФЧХ і ЧП та Глобального Референт – Центру  Першої допомоги була запропонована тема «Навчання Першій допомозі протягом життя».

 

Основне завдання при наданні Першої допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших заходів врятувати життя постраждалому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

 

Ситуації, що вимагають надання Першої  допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності медиків. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.

 

Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву Першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години.

 

Пам'ятаймо, що саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання Першої  допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

Товариство Червоного Хреста України запрошує Вас на такі акції, які мають на меті важливу соціальну функцію – підвищити обізнаність людей щодо надання Першої допомоги, заохотити громадян оволодіти навичками надання Першої допомоги, посилити роль людини в захисті самого себе та інших.

 

 

 

 

 

 

Волонтери та інструктори Червоного Хреста провели у скверику навпроти Львівського національного університету ім. Івана Франка майстер – клас з Першої допомоги, поблизу пам'ятника Великому Каменяреві.

 

 

 

 

 

 

 

Акція проходила під керівництвом тренера з Першої допомоги у  Червоному Хресті Львівщини Ірини Валько.

 

 

 

 

 

 

На  майстер-класі було відзначено віртуозну роботу щодо демонстрації легенево - серцевої реанімації на манекенах, яку продемонстрував інструктор з Першої допомоги Святослав Яримович.

«Наше завдання при наданні Першої допомоги: найпростішими медичними заходами рятувати життя постраждалому. Ми маємо звести до мінімуму його страждання і зробити усе, щоб надалі було якомога менше  ускладнень». – Пояснював учасникам майстер – класу Святослав.

 

 

 

 

 

 

Крім легенево - серцевої реанімації Святослав багато часу присвятив темі, як надавати Першу допомогу дітям в різних загрозливих ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

Молоді мами з малюками були дуже уважними і активними, коли мова йшла  про допомогу маленьким дітям, бо ця тематика актуальна саме для них.

 

 

 

 

 

 

Гарне враження на учасників майстер – класу справила також волонтерка ЛОО ТЧХУ Аліна Кучерявенко. Дівчина має педагогічний хист, вміє прикувати до себе увагу слухачів, має лаконічну , але образну мову.

 

 

 

 

 

 

Інші волонтери Червоного Хреста Львівщини роздавали буклети і листівки про Першу допомогу перехожим і просто цікавим, хто випадково потрапив на майстер-клас.

 

 

 

 

 

 

Іван Семерак, т.в.о. голови ЛОО ТЧХУ, попри велику зайнятість, також відвідав акцію і дав їй позитивну оцінку.

 

 

 

 

 

 

 

Більше про тренінги з Першої допомоги – https://redcross.org.ua/fat/

Самонавчання з Першої допомоги на Telegram -каналі – https://t.me/FirstAidURCS

Безкоштовний семінар у Києві 21 вересня 2022 року – https://cutt.ly/nCxw9Rv

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та Людмили Валько

Пресслужба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 185 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024