Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 14 » Над парком Героїв Євромайдану в м. Кам'янець-Подільському сьогодні літали дрони: ТЧХУ йшов на рекорд України (ВІДЕО)
13:33
Над парком Героїв Євромайдану в м. Кам'янець-Подільському сьогодні літали дрони: ТЧХУ йшов на рекорд України (ВІДЕО)

ВІТАЄМО  ІЗ  ВСТАНОВЛЕННЯМ  РЕКОРДУ!

 

 

 

 

 

Над парком Героїв Євромайдану в м. Кам'янець-Подільському 14 вересня всі могли

бачити, як літали дрони, але не всі знали, що там такого важливого відбувається.

 

 

 

 

 

 

 

З цього приводу голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій написав:
"Звертаюся до жителів Кам'янця-Подільського. Ми надали дозвіл організації Червоного Хреста використовувати дрони з 9.00 до 14.00 дня. Прошу зберігати спокій, ситуація контрольована, це робиться з гарною метою".

 

 

 

 

 

 

 

Дозвіл на дрони видано керівництвом Хмельницької ОВА тому, що з їх допомогою робили кінозйомки, організовані ТЧХУ, під час встановлення нового рекорду до Книги рекордів України "Наймасовіша одночасна імітація серцево-легеневої реанімації",– одномоментного проведення серцево-легеневої реанімації на 189 манекенах.

 

 

 

 

 

 

 

Захід був присвячений Всесвітньому дню першої допомоги, який відзначається кожної другої суботи вересня. Місце проведення рекорду обрано не випадково. Цього року відзначається 155-річчя з початку діяльності Червоного Хреста України в м. Кам'янець - Подільському.

Волонтери, співробітники Червоного Хреста України та студенти-медики тутешнього коледжу згуртувалися разом, щоб впродовж 3 хвилин провести рекордну масову серцево-легеневу реанімацію.

 

 

 

 

 

Як знаємо, Червоний Хрест України – провідний лідер в країні з навчання людей навичкам надання першої допомоги. Останні 10 років Товариство проводить 6-, 12- та 48- годинну сертифіковану програму навчання та семінари з першої допомоги.

Навчання адаптоване для різних вікових груп, починаючи з 5 років, а також до різних категорій вразливості (для людей з вадами зору, слуху тощо). Це дозволяє кожній людині, незалежно від роду, виду діяльності та професії отримати ті навички та знання, які зможуть на місці нещасного випадку допомогти постраждалому і, навіть, у життєвокритичних ситуаціях – врятувати життя людини.

Дружна команда інструкторів та тренерів ТЧХУ з початку воєнних дій в Україні навчила вже понад 85 тисяч осіб першій допомозі й продовжує навчати у різних куточках країни, в т.ч. і на Львівщині.

 

 

 

 

 

 

 

 

Настрій учасникам незвичайної акції піднімав побратим собачки-сапера Патрона, якого одягли з нагоди такої визначної події у святковий одяг.

 

 

 

 

 

 

Роль цього песика у такій визначній події - знімати стрес у тих учасників, котрі можуть зазнати занадто великого хвилювання. Крім того, він служив живою прикрасою для кінооператорів, які намагалися за 3 хв зафільмувати таку визначну подію, в якій вперше бере участь ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

"Це один із найкращих рекордів, який внесено до Національного реєстру рекордів. Його актуальність переоцінити дуже складно. Такі знання повинна мати кожна людина", - прокоментувала керівник національного проєкту Лана Вєтрова, яка разом із колегами-експертами прибула до Кам’янця для реєстрації рекорду.

 

 

 

 

 

 

"Дякую Товариству Червоного Хреста  України за сьогоднішню подію і за реальну та результативну співпрацю в цей непростий час. До речі, міський осередок діє в Кам’янці вже 155 років. З початку активної фази війни ми пліч-о-пліч втілили в життя не один соціальний проект – харчування внутрішньо переміщених осіб, відкриття центрів гігієни, виїзди в села громади медичних мобільних бригад, освітні курси… І впевнений, далі - ще більше", - Михайло Посітко - міський голова Кам'янця-Подільського

 

 

 

 

 

 

В церемонії встановлення рекорду взяв участь генеральний директор Національного комітету ТЧХУ Максим Доценко, котрий привітав всіх учасників із заслуженою перемогою.

 

 

 

 

 

 

Ми гордимося тим, що в цьому успіху є частка зусиль і делегації Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яку очолювала тренер з першої допомоги Ірина Валько.

 

 

 

 

 

 

Захід відбувся за підтримки Французького Червоного Хреста та Глобального референс-центру з першої допомоги.

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Розгорнутий репортаж про встановлення рекорду буде представлено пізніше, після монтажних робіт з відео.

 

 

 

 

Фото – Міської ради Кам'янець-Подільського, ТЧХУ/Фейсбук, МО ТЧХУ м. Кам'янця, а також учасників акції.

Пресслужба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 197 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024