Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 16 » У Львові розроблять концепцію програми із запобігання самогубствам
21:54
У Львові розроблять концепцію програми із запобігання самогубствам

ПОЛІПШИТИ ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ'Я – СТАНЕ ПРОСТІШЕ

 

 

 

 

 

 

16 вересня у Львові відбулась конференція «Ти не самотній», яку провели до Всесвітнього дня запобігання

самогубствам. Учасники конференції попрацювали над концепцією міської програми із запобігання самогубств.


Одним із перших кроків цієї програми є створення центрів ментального здоров’я при медичних закладах. Зараз, у час війни, це особливо актуально для мешканців, адже вчасна і належна підтримка фахівців допоможе подолати кризові стани і покращити психічне здоров’я.

 

«У Львові є загальна концепція розвитку психічного здоров’я до 2030 року. Ми розуміємо, яке значення має психічне здоров’я нашого пацієнта. У нас війна, люди страждають від впливу повітряних тривог, а наші воїни на передовій.

Війна – це стрес, біль і втрати. За статистикою, в Україні кожен третій страждає від порушення психічного здоров’я. Пацієнт може навіть не розрізнити, що в нього є таке порушення, а сімейний лікар може розпізнати це і скерувати у Центр ментального здоров’я. Такі центри плануємо відкривати у кожній поліклініці міста», - кажуть в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

 

До слова, у Львові вже діє два таких Центри ментального здоров’я. Перший відкрили торік у консультативній поліклініці міської дитячої лікарні (лікарні святого Миколая), що на вул. Орлика. Зараз такий центр запрацював у 5-тій міській лікарні, що на вул. вул. Чупринки.   

 

До слова, у таких центрах фахівці проводять професійну діагностику стану психіки, цілісний розбір кожної клінічної ситуації, вибір найкращого методу лікування, консультації суміжних спеціалістів, індивідуальну та групову психотерапії, співпрацю з соціальними службами та громадськими організаціями, групові зустрічі для різних категорій населення тощо.



Фото - Львівська міська рада

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/293188-u-lvovi-rozrobliat-kontseptsiiu-prohramy-iz-zapobihannia-samohubstvam

 

Переглядів: 182 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024