Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 20 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ продовжує видавати родинам ВПО гуманітарну допомогу
20:47
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ продовжує видавати родинам ВПО гуманітарну допомогу

У ПРОТИБОРСТВІ -  ЗІ  СКРУТОЮ

 

  

 

 

 

 

Продуктові та гігієнічні набори, комплекти постільної білизни для внутрішньо

переміщених осіб видавали нині волонтери - червонохрестівці у Личаківській РО ТЧХУ.

 

Допомога наразі надається у прийомні дні, - вівторок і четвер, - тільки тим, хто звертається до Товариства вперше. Сьогодні, 20 вересня, 84 особи, що належать до категорії ВПО, отримали в нашому районному Товаристві, необхідну гуманітарну допомогу.

 

Та звіт був би неповним, якби не згадати про роботу у неприйомні дні, коли зі складів завозимо гуманітарну допомогу. Люди не дуже звертають увагу на те, прийомні чи неприйомні дні у Червоного Хреста. Вони мають залізне правило: як трапилася біда, то треба йти за допомогою у наше Товариство.

 

Прикладом цього може послужити вчорашній випадок. Із Закарпаття приїхали до Львова двоє вимушено переміщених осіб, котрі опинилися там в евакуації з м. Лисичанська. Школа, в який проживали влітку, приступила до очного навчання і довелося шукати іншого даху над головою.

 

 

 

 

 

 

Вибір Тетяни Петренко та Романа Тараненка випав на Львів. По Інтернету знайшли фірму, яка займається посередництвом при оренді житла.  На карточку скинули їм передоплату. Приїхали, а тут орендодавців і слід пропав. Йти в поліцію? Так, можна, але це довга справа. А тут ні кутка для ночівлі, ні харчів, ні грошей, - нічого немає. До того ж, Тетяна на третьому місяці вагітності. Вийти зі скрути треба було чимшвидше. Молодята звернулись за допомогою у наш районний Червоний Хрест.

 

Вислухавши історію Романа і Тетяни, довелося разом з ними йти у ЦНАП, ставити обох на облік, як ВПО, видати гуманітарну допомогу, як транзитним особам, а потім зайнятися ще і пошуками притулку для ночівлі. На вирішення цих питань було витрачено чимало часу. Але все владналося, і мешканці Лисичанська, сподіваюсь, знайдуть своє щастя разом з Червоним Хрестом, якими б великими не були випробування.

 

Такі випадки трапляються не часто. Але вони, на жаль, є. Червоний Хрест завжди готовий підставити плече там, де найважче. І найголовніше, - вчасно.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

  

 

Переглядів: 202 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024