Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 21 » Програма "Догляд вдома" для самотніх та умовно самотніх людей похилого віку у Яворівській РО ТЧХУ
17:16
Програма "Догляд вдома" для самотніх та умовно самотніх людей похилого віку у Яворівській РО ТЧХУ

ПРОГРАМА "ДОГЛЯД ВДОМА" - У ЯВОРОВІ

 

 

 

 

 

Яворівська районна організація  Товариства Червоного Хреста України

 запровадила у себе програму ТЧХУ «Догляд удома» ще у травні п.р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що до початку ескалації збройного конфлікту в Україні 24 лютого 2022 року даний проект реалізовувався тільки у Донецькій і Луганській областях.

 

 

 

 

 

 

Згідно основних положень проекту, самотні люди, котрі потребують сторонньої допомоги, отримують допомогу в приготуванні обідів, закупці продуктів, ліків, засобів гігієни, прибиранні помешкання, догляді та здійсненні гігієнічних послуг.

 

 

 

 

 

 

Впродовж майже семи місяців війни багато людей, що потребують сторонньої допомоги у реалізації простих життєвих потреб, залишилися без підтримки. Тому Червоний Хрест України, зокрема і в Яворівському районі на Львівщині, за підтримки  МКЧХ, Німецького та Швейцарського Червоного Хрестів почав стрімко розширювати діяльність по догляду вдома та допомозі людям літнього віку, особам з інвалідністю по всій Україні.

 

 

 

 

 

 

Ірина Байдала, голова Яворівської РО ТЧХУ, зазначила: до категорій, якими опікуються  соціальні помічники Червоного Хреста в її районі відносяться:

- самотні люди похилого віку, котрі потребують стороннього догляду;

- умовно одинокі люди похилого віку, рідні яких були вимушені залишити місце проживання у зв’язку з військовими діями або проходять службу в ЗСУ, військах територіальної оборони України;

 - самотні та умовно одинокі люди похилого віку, які знаходяться у тимчасових прихистках для внутрішньо переміщених осіб;

- особи з інвалідністю та члени їх сімей.

 

 

 

 

 

 

Цей проект, зазначають усі підопічні, значно полегшив їм життя. Позитивно оцінюють проект і владні структури, тому що у цей непростий для країни час, завдяки йому, Червоний Хрест виконує велику допоміжну роботу у наданні соціальних послуг .

 

 

 

 

 

 

Можна вважати, що на сьогодні новий напрямок роботи у Яворівській  РО ТЧХУ, який стартував у травні, прижився і отримав у районі позитивну оцінку.

 

Фото – Яворівської РО ТЧХУ/ Фейсбук

Пресслужба Львівської обласної організації ТЧХУ

Переглядів: 170 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024