Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 22 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ провела у дитячій бібліотеці №24 пізнавальну годину на тему "Люди милосердя"
20:22
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ провела у дитячій бібліотеці №24 пізнавальну годину на тему "Люди милосердя"

 

ПОПУЛЯРНО – ПРО ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ

 

 

 

 

 

 

 

 

Нині відбулася пізнавальна година у дитячій бібліотеці №24,

 яку провела для юних читачів Личаківська РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ольга Бубняк, завідувачка дитячої бібліотеки №24, представила присутнім голову Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірину Апостолюк, котра і провела пізнавальну годину на тему "Люди милосердя".

 

 

 

 

 

 

У бесіді зайшла мова про основні засади Товариства Червоного Хреста України та про його внесок у прискорення нашої перемоги. Людьми милосердя, які на виду у всіх, є волонтери Загонів швидкого реагування ТЧХУ, котрі щодня у зоні бойових дій та у прифронтових населених пунктах допомагають рятівникам розбирати завали у зруйнованих вибухами будинках, надаючи водночас постраждалим першу допомогу.

 

Інші працівники Червоного Хреста не так помітні. Вони працюють на логістичних складах, ведуть розшук зниклих безвісти, навчають першій допомозі, ведуть щоденні інформаційні сторінки в Інтернеті, надають психосоціальну та психологічну підтримку людям у стресових ситуаціях тощо.

 

Діти дізналися також про те, що Товариство Червоного Хреста України – це  Всеукраїнська громадська організація, яка допомагає державі у наданні гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час.

 

Організація Червоного Хреста України проводить велику роботу. Ось, наприклад, за час війни допомогу отримали 5488745 осіб, в т.ч. 958274 вимушено переміщених осіб. Евакуйовано при допомозі цієї організації у безпечні місця 264585 людей. Майже 11000 особам надано психосоціальну підтримку. Також організовано 500 заходів для дітей з психосоціальної підтримки.

 

Крім того, Червоний Хрест до визначних дат проводить конкурси дитячого малюнку, створює у школах санітарні дружини і загони милосердя. Волонтери ТЧХУ збирають кошти не тільки для людей у потребі, але і для тварин, що у притулках, де шефську роботу ведуть самі діти

На уроках з основ здоров'я і в позаурочний час Червоний Хрест проводить для школярів майстер - класи з першої допомоги.

 

 

 

 

 

Завершилася зустріч запитаннями і відповідями. Домовилися, що такі бесіди будуть проводитися і надалі. 

 

 

 

 

 

 

На пізнавальну годину «Люди милосердя» прибув увесь 5- Б клас Ліцею 49 на чолі з класним керівником Іриною Степанівною Гнатищак. Підбір плакатів та ін. друкованої продукції зробила бібліотекар  Наталія Богданівна Марич.

 

 

 

 

Партнерські зв"язки між Червоним Хрестом Личаківського району м. Львова і дитячою бібліотекою встановилися ще три десятиліття тому. Вони тривають донині. Культура і гуманізм - споріднені сфери нашого життя.  За ними - майбутнє.

 

 

Фото – Катерини Олійник

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 184 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024