Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 23 » День святкування бісексуальності
21:35
День святкування бісексуальності

ПОЗБУТИСЬ   УПЕРЕДЖЕННЯ

 

 

 

 

 

23 вересня відзначають День святкування бісексуальності (Celebrate Bisexuality Day).

 

 

Щорічно 23 вересня відзначають День бісексуальності. Це частина святкування Тижня бісексуальності, що проводиться у вересні.

Цей день відзначається, щоб нагадати людям про історію та боротьбу, з якою стикається спільнота бісексуалів.

Бісексуальна людина — це людина, яку не приваблюють виключно люди однієї певної статі. Прапор, який представляє двостатеву спільноту, має три кольори — фіолетовий, синій і рожевий.

Святкування Дня бісексуальності вчить нас, що кожна людина заслуговує на любов і повагу, незалежно від того, наскільки вона відрізняється від нас. Це день, який вчить нас приймати.

 

З ІСТОРІЇ СВЯТА

 

Вперше Celebrate Bisexuality Day організували Венді Каррі, Майкл Пейдж і Гігі Рейвен Вілбур. Вперше цей день офіційно відзначався в 1999 році на конференції Міжнародної асоціації лесбіянок і геїв у Йоганнесбурзі, Південна Африка.

Мета святкування полягала в тому, щоб підвищити обізнаність про проблеми, з якими стикаються бісексуали в усьому світі, та про їхні справедливі вимоги шанобливого ставлення. Засновники були особливо стурбовані різноманітним досвідом маргіналізації та дискримінації, з якою стикаються бісексуали як з боку гетеросексуалів, так і з боку ЛГБТК-спільнот. Деякі члени спільноти гетеросексуалів часто відкидають бісексуальну ідентичність як «розгубленість» або просто «закритий гей».

З іншого боку, ЛГБТ-спільнота іноді класифікує бісексуалів як «невизначених» або навіть як зрадників ЛГБТ-спільноти. Це особливо ускладнює бісексуалам відкрито визнати свою ідентичність і відлякує тих, хто в шафі, від того, щоб вийти назовні.

Історично бісексуали були групою, яку часто ігнорували разом із ЛГБТ-спільнотою. Хоча багато хто вважає, що бісексуальності не існує, деякі вважають, що бісексуали, як правило, нерозбірливі, такі собі «всеядні».

Для деяких членів бісексуальної спільноти це завдає серйозної шкоди. Настільки, що звіт Ради з прав людини виявив, що бісексуали мають вищий рівень тривоги та депресії , ніж будь-яка інша група.

Таким чином, Святкування Дня бісексуальності в кінцевому підсумку служить двом цілям: одна - підвищити обізнаність про бісексуалів у всьому світі, а друга - допомогти запобігти упередженню, з яким стикаються бісексуали.

День відзначається щороку навчанням, читанням віршів, вечірками, пікніками, фестивалями та просвітницькими заходами.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://nationaltoday.com/celebrate-bisexuality-day/

 

 

 

 

 

Переглядів: 218 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024