Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 24 » Говорили про війну і майбутню зиму: у Львові відбувся форум місцевого самоврядування
17:22
Говорили про війну і майбутню зиму: у Львові відбувся форум місцевого самоврядування

ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА – ТУРБОТА ВСІХ

 

 

 

 

 

 

У Львові відбувся ІХ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, під час якого обговорювали перспектив розвитку українських міст під час війни. Також під час форуму обговорили питання євроінтеграції та енергетичної безпеки.
 

Під час форуму відбулося декілька дискусій, першу з яких – "Стратегія та повноваження міст під час війни" модерував мер Львова Андрій Садовий.
 

За результатами форуму буде сформована резолюція

 

Участь у першій дискусії взяли голова Верховної Ради Руслан Стефанчук; міністр Олексій Чернишов, заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, нардеп Віталій Безгін та мери Миколаєва і Житомира Олександр Сєнкевич і Сергій Сухомлин відповідно. Модерував дискусію мер Львова Андрій Садовий.

 

 

 

 

 

 

Руслан Стефанчук наголосив, що міць держави проявляється не лише на фронті, а й в територіальних громадах. Відтак, голова Ради запевнив, що парламент готовий підтримувати ініціативи.

 

Ми готові робити все, щоб мати міцний тил, міцний фронт і міцну Україну,
– сказав він.

 

 

 

 

 

 

У рамках першої панельної дискусії обговорили питання євроінтеграції, децентралізації та формування держбюджету на 2023 рік. Також було анонсовано створення Фонду відновлення України, який охоплюватиме збір коштів на відновлення інфраструктурних об'єктів.

 

"Ми всі працюємо заради перемоги, тому відклали всі партійні прапори, регіональні змагання чи бюрократію. Ми всі – одна країна, не дивлячись на те, хто і де працює. Саме це, єдність всіх українців, й допомагає нам в цій війні", – зазначив Кирило Тимошенко.

 

 

 

 

 

 

Мер Львова наголосив, що першочергове завдання – це прогнати окупанта, після чого можна приступити до перебудови країни. Садовий наголосив, що для цього повинні об'єднатись парламент, уряд, Офіс Президента та всі голови всіх громад.

 

В Україні пропонують відновити дію програми "Енергодім"

 

Ще однією із тем панельних дискусій стала "Стійкість та відбудовоздатність громад. Енергетична безпека". Заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк розповіла про перебіг підготовки до опалювального сезону.

 

 

 

 

 


Маруняк зазначила, що цей опалювальний сезон у кожному місті буде відбуватись по-різному. Водночас вона наголосила на тому, що людям варто придбати електроприлади та подбати про утеплення домівок.

Громада має згуртуватись, щоб пережити цю складну і непередбачувану зиму. Має бути згуртованість влади та мешканців,
– сказала Маруняк.

 

Заступниця Садового закликала на рівні центральної влади відновити дію програми з утеплення будинків "Енергодім".

 

Довідково:

 

 

 

 

 

У форумі брала також участь голова Самбірської районної організації Товариства Червоного Хреста України Олена Дук Цапович, про що повідомила на своїй особистій сторінці у соцмережі Фейсбук.

Це і зрозуміло, тому що у  цьому році  Самбірська РО ТЧХУ та Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України активно допомагатимуть внутрішньо переміщеним особам та власникам домогосподарств, які їх прихистили на Львівщині. Відповідні Меморандуми про співпрацю вони підписали нещодавно у Самбірській РВА та Львівській ОВА.

 

 

 

 

 

Іван Семерак, т.в.о. голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, у день підписання цих документів, зокрема, зазначив: «У Меморандумі є напрям щодо підготовки прихистків до зимового періоду. У співпраці з Австрійським Червоним Хрестом плануємо фахово моніторити та надавати допомогу у вигляді компенсації за комунальні послуги, ведення поточних та капітальних ремонтів, сприяння в облаштуванні комунікацій, таких як газо- та водопостачання, електроенергія. Це ремонти і утеплення домогосподарств чи прихистків».

ЛОО ТЧХУ допомагатиме і з дистрибуцією товарів, таких як теплі речі, постільна білизна, побутова техніка, обігрівачі та паливні матеріали.

«Першочергово ми допомагатимемо тим прихисткам, де мешкає значна кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема дітей. З боку обласної військової адміністрації будемо отримувати запити, де саме така допомога потрібна, аби своєчасно на них реагувати», – додав Семерак.

За його словами, ЛОО ТЧХУ також скерує фахівців для психосоціальної підтримки переселенців.

 

Колаж – 24 каналу

Фото -  пресслужби ЛОВА, Романа Каймана та Олени Дук Цапович/Фейсбук

За джерелами:

https://24tv.ua/lvovi-sogodni-vidbuvsya-vseukrayinskiy-forum-mistsevogo-samovryaduvannya_n2163495

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3572117-na-lvivsini-cervonij-hrest-dopomoze-pidgotuvati-do-zimi-prihistki-dla-pereselenciv.html

 

 


 

Переглядів: 190 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 17:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024