Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 25 » “Гофроліжка для українців”: як Київський КПК допомагає людям, які опинилися у скрутних умовах через війну
13:48
“Гофроліжка для українців”: як Київський КПК допомагає людям, які опинилися у скрутних умовах через війну

ЛІЖКА  ВОЄННОГО  ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

З квітня цього року Київський картонно-паперовий комбінат

запустив благодійний проект з виготовлення ліжок з гофрокартону.

 

Ці ліжка призначені для вимушено переміщених осіб, коті опинилися у складних умовах і вимушені ночувати не в своїх домівках – у центрах для переселенців, у бомбосховищах чи на території бойових дій.

 

Це картонні ліжка, які збираються з коробки на місці за лічені хвилини, передає УНН.

 

Згодом комбінат розширив проект і став виготовляти і гофротабурети.

 

Деталі

 

Ініціатива отримала широкий відгук серед волонтерських організацій, територіальних громад, благодійних організацій, що підтримують родини переселенців. З початку квітня підприємство виготовило і передало понад 2500 таких ліжок. На ККПК кажуть - готові допомагати українцям і надалі.

 

Цитата

 

“Розуміючи особливу актуальність таких ліжок в Україні зараз, конструктори-розробники Київського картонно-паперового комбінату доопрацювали і запатентували технологію під потреби українців в умовах війни. Тепер вона дозволяє виготовляти їх у великих обсягах, а також спростити їхнє транспортування і збірку.

 

Ліжка виготовлені зі стійкого до вологи картону, витримують вагу у понад 100 кг і збираються за кілька хвилин. Крім того, що не менш важливо, вони повністю підлягають вторинній переробці і не створюють додаткового екологічного навантаження на довкілля”, - розповіли на комбінаті.

 

За такими ліжками і табуретами звертаються не тільки волонтерські й громадські організації, а й центри з розташування тимчасових переселенців та медичні заклади. Зокрема, для облаштування бомбосховищ для дітей, що проходять лікування в «КНП “Міська дитяча лікарня 5” ХМР», комбінат надав понад 30 ліжок і гофротабуретів.

 

У комбінаті допомогли облаштувати й Черкаський державний технологічний університет, у стінах якого знайшли прихисток родини з тимчасово окупованих територій. Спочатку ККПК допоміг облаштувати 50 спальних місць, а ось нині ще 80.

 

Довідка

 

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. ККПК здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.

 

Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема – відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів-65”.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1995467-gofrolizhka-dlya-ukrayintsiv-yak-kiyivskiy-kpk-dopomagaye-lyudyam-yaki-opinilisya-u-skrutnikh-umovakh-cherez-viynu

Переглядів: 232 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024