Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 27 » ЗМІ про Червоний Хрест: Кіровоградська ОО ТЧХУ- учасник програми «Догляд вдома»
12:52
ЗМІ про Червоний Хрест: Кіровоградська ОО ТЧХУ- учасник програми «Догляд вдома»

МАЙЖЕ СТО ОСІБ - ПІД ОПІКОЮ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

 

 

 

 

Купують продукти й ліки, прибирають у квартирі, платять за комунальні послуги і підтримують добрим

словом – так соціальні працівники Товариства Червоного Хреста України допомагають своїм підопічним.

 

 

 

 

 

 

 

З липня у Кіровоградській області реалізовують проєкт "Догляд вдома". Під опіку взяли сотню людей. Тлеканал Суспільне. Кропивницький дізнавався, кому саме допомагають працівники Червоного Хреста.

 

Про проєкт

 

За інформацією регіональної координаторки проєкту Товариства Червоного Хреста  України "Догляд вдома" Світлани Бондарчук, до реалізації проєкту в Кіровоградській області задіяли 20 соціальних працівників: "Намагались максимально розширити регіональну географію: це Благовіщенське, Голованівськ, Мала Виска, Знам’янка, Онуфріївка, Олександрівка, Липняжка, Петрове".

 

 

 

 

 

Допомогу надають безкоштовно людям трьох категорій, сказала Світлана Бондарчук: "Людям, які взагалі не рухаються, лежать постійно, друга категорія – які переміщаються за допомогою милиць чи інвалідного візка в межах квартири, третя категорія – які не можуть піти далеко в магазин, щоб купити продукти".

Запит, зі слів регіональної координаторки, перевищує можливості організації: "Тому що один соціальний працівник може взяти під опіку від одного до, максимум, дев’яти осіб. З’явилось дуже багато переселенців, у багатьох літніх людей діти пішли на війну".

 

Взяти під опіку можуть поки що тільки ще 90 людей.

 

Соціальна працівниця-переселенка

 

Лариса Сорока переїхала у м. Кропивницький з м. Соледар Донецької області. Влаштувалась на роботу в Товариство Червоного Хреста України. Її обов’язки, розповіла – допомагати людям з інвалідністю та пенсіонерам: "Кому скупитись, кому потрібні ліки, кому допомогти в особистій гігієні. Іноді доводиться вирішувати соціальні питання і оплатити, наприклад, комунальні послуги".

 

 

 

 

 

 

Жінка має п’ять підопічних, їх називає "мої дівчатка": "Коли ми приїхали у Кропивницький, відгукнулись багато людей на наше горе. Тому мені дуже хотілось, щоб моя робота приносила користь. Вдома працювала вихователькою у дитячому садку. В мене такий контраст – від одно-трирічних дітей до моїх дівчаток поважного віку. Їхні щирі усмішки, побажання надають сил та енергії триматися".

До підопічних приходить двічі-тричі на тиждень. Одна з них – 79-річна кропивничанка Любов Прудка. Її доньки живуть за кордоном. Розповіла, що рідних у місті не має: "Їсти я сама готую, прибирати мені допомагають. А якщо десь скуплятись, то це Лариса Михайлівна, спасибі їй. І скупляється, і сміття виносить, і по дому допомагає, і в аптеку, і на пошту – скрізь допомагає".

Та найголовніше, сказала пенсіонерка, це спілкування та підтримка на силі духу.

 

Фото – Суспільне. Кропивницький

За джерелом:

https://suspilne.media/285267-doglad-vdoma-na-kirovogradsini-tovaristvo-cervonogo-hresta-opikuetsa-sotneu-ludej/?fbclid=IwAR2JU0O94YJuBgmSXnjDrsKLJKEe4F_HLFPkdyHKgEjaeweS0kWl9DBHXTw

 

Переглядів: 203 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024