Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Вересень » 27 » В'єтнам ввів комендантську годину та проводить масову евакуацію через супертайфун Noru
20:50
В'єтнам ввів комендантську годину та проводить масову евакуацію через супертайфун Noru

АНОМАЛЬНА НЕГОДА У ПІВДЕННО-СХІДНІЙ АЗІЇ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 27 вересня, В'єтнам запровадив комендантську годину та наказав

сотням тисяч людей евакуюватися у вівторок, через супертайфун Noru.

 

Синоптики передбачають, що шторм стане одним із найсильніших, які обрушувались колись на цю країну.

 

Про це УНН передає посилаючись на AFP.

 

Деталі

 

Майже половина аеропортів В'єтнаму, школи та офіси у кількох центральних провінціях були закриті, а мешканці поспішили знайти притулок перед очікуваним приходом тайфуну в середу.

Управління боротьби з повенями і штормами В'єтнаму заявило, що швидкість вітру досягне 160 кілометрів на годину.

Влада закликала 400 000 осіб залишити свої будинки, у тому числі в популярному туристичному місті Хойан.

У провінціях Дананг та Куангнам комендантська година діятиме з вечора вівторка. Людям заборонено виходити на вулицю, окрім тих, хто перебуває під час виконання службових обов'язків.

Рейси у п'яти регіональних аеропортах було скасовано, а рух поїздів зупинено до закінчення тайфуну.

За даними Об'єднаного центру попередження про тайфуни, розташованого на Гаваях, супертайфун Noru стане лише шостим великим тайфуном, що обрушився на В'єтнам з 1945 року.

 

Додамо

 

Noru обрушився на філіппінський острів Лусон у неділю та понеділок, поваливши дерева, відключивши електрику та затопивши низинні населені пункти.

П'ятеро рятувальників загинули після того, як їх відправили на допомогу затопленим мешканцям, а ще один чоловік загинув після того, як потрапив під зсув ґрунту. За оцінками офіційних осіб, урожай було пошкоджено на суму близько 2,4 мільйона доларів.

Річард Гордон, президент Філіппінського Червоного Хреста, 25 вересня сказав представникам ЗМІ: «Цей шторм є найсильнішим за цей рік, який обрушився на нас. Дуже важливо, щоб ми зараз перемістили всіх у безпечне місце, оскільки цей тайфун має спричинити спустошення на всьому Центральному Лусоні, включаючи нашу столицю Манілу. Наші волонтери знаходяться в режимі повної готовності, співпрацюючи з владою, щоб транспортувати людей до евакуаційних пунктів з усім необхідним. Ми також заздалегідь розміщуємо екстрену допомогу, гаряче харчування та медичне приладдя. Наші автоцистерни для питної води та корисні навантажувачі для швидкого прибирання сміття, бруду та повалених дерев і створення доріг доступними для населених пунктів також є на місці. Ми радимо людям заряджати телефони, пакувати їжу та брати з собою речі першої необхідності. Немає інформації про масштаби збоїв».

 

 

 

 

 

Східне узбережжя острова Лусон (з боку Тихого океану) вже постраждало від сильних вітрів і потужних злив. Сотні людей у ​​портах залишаються заблокованими через припинення повітряного і морського сполучення. Острів є найбільшим і найбільш населеним островом країни.

 

 

 

 

 

 

Альберто Боканегра, глава представництва IFRC на Філіппінах, додав: «Ми навчилися правильно реагувати на стихійні лиха, реагуючи на найсильніший минулорічний тайфун «Рай». Ми продовжуємо адаптувати наші заходи реагування на надзвичайні ситуації та готові впоратися з інтенсивністю цього шторму. Ці погодні явища посилюються та стають частішими. Супершторм, який обрушився на південний схід Філіппін, стався лише десять місяців тому, і люди, які постраждали, ще досі збирають уламки зруйнованої інфраструктури. Ми повинні бути ефективними та швидко адаптуватися, незалежно від того, наскільки поганою буде ситуація».

«IFRC тісно співпрацює з Червоним Хрестом Філіппін і допомагає з наданням допомоги», - запевнив представник IFRC.

Філіппіни, як і В'єтнам, по кілька разів на рік потерпають від потужних злив, сильних буревіїв, повеней і тропічних штормів.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1996013-vyetnam-vviv-komendantsku-godinu-ta-provodit-masovu-evakuatsiyu-cherez-supertayfun-noru

 

Переглядів: 145 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024