Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 1 » Міжнародний день людей похилого віку
12:44
Міжнародний день людей похилого віку

СВЯТО ЛЮДЕЙ МУДРОГО ВІКУ

 

 

 

 

 

 

Свято Міжнародний день людей похилого віку відзначається на початку жовтня.

Засновано Генеральної Асамблеї ООН в 1990 році. Мета цього  Дня - зосередитися

на вирішенні проблем покоління людей у літах.

 

Святкові заходи на День літньої людини в різних країнах дуже різняться. Це фестивалі та різноманітні концерти, театральні вистави та благодійні виставки, різноманітні вечори відпочинку, чаювання, танці, екскурсії, конгреси і конференції на захист прав літніх людей.

У розвинених країнах багато, а особливо діти, повсюдно, хто як може, виявляють свою повагу людям старшого покоління. Представниками бізнесу для них влаштовуються знижки в магазинах і на різні послуги. Проводяться дії з підтримки тих, хто вже не в змозі сам про себе потурбуватися. Їм намагаються подарувати те, від чого на душі стає приємно, те, що надає сенс і чарівність. Всі намагаються приділяти увагу нашим улюбленим бабусям і дідусям.

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно.

Літній вік людини - зовсім не означає, що вона вже на багато що не здатна. Навпаки, те що може зробити літня людина, не завжди здатна зробити більш молода людина і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, а про досвід і терпіння , наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

Нагадаємо, що офіційно в Італії Національний день бабусь і дідусів відзначається 2 жовтня, в Мексиці Національний день бабусь і дідусів святкують 28 серпня, в Естонії це дата в другу неділю вересня, День людей похилого віку в Палау відзначають 5 травня, на Кірібаті 15 липня присвячено цій події, в Південному Судані в другу неділю листопада, в Польщі - 22 січня. У США є навіть День літніх людей з діагнозом ВІЛ/СНІД, який проходить 18 вересня.

За матеріалами проекту DilovaMova.com, Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року, резолюція № A/RES/45/106.

До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу. Однак його остаточне офіційне затвердження на міжнародному рівні було викликано не тільки його популярністю. Одним дуже сумним фактором стало ще одна глобальна подія - зниження внесків в спеціальний Цільовий фонд з проблем старіння ООН, на тлі стрімкого старіння населення по всьому світу. Це зовсім не парадоксальне явище, але яскраво сигналізує про падіння моральних і культурних цінностей у нашому суспільстві.

У наймудрішою книзі на землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Генеральна Асамблея ООН закликає уряди і влади, громадські організації та бізнесструктури, а також всіх людей на землі звернути і зосередити свою увагу на сприянні у вирішенні проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство - це суспільство для всіх віків. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.

З Міжнародним днем людей похилого віку!

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=232

 

Переглядів: 149 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024