Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 8 » Червоний Хрест м. Новояворівська, – продовжує видавати гуманітарну допомогу родинам ВПО
19:22
Червоний Хрест м. Новояворівська, – продовжує видавати гуманітарну допомогу родинам ВПО

 

ТУРБОТА ПРО РОДИНИ ВПО У НОВОЯВОРІВСЬКУ

 

 

 

 

 

 

 

Новояворівська МО ТЧХУ , що на Львівщині, зосереджує

увагу на забезпеченні базових потреб, що виникають у  ВПО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери і співробітники Червоного Хреста м. Новояворівська  забезпечують людей у потребі необхідною гуманітарною допомогою. Першочерговим у цьому випадку є продукти харчування і засоби гігієни. Крім цього, їм потрібні речі першої необхідності: посуд, матраци, подушки, ковдри, розкладачки тощо.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, весною у місті проживало близько 4500 офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, а зараз це число зменшилося вдвоє, бо всі переселенці хочуть чимшвидше повернутися додому; туди де нещодавно ВСУ вже звільнили нашу землю від ворога.

 

 

 

 

 

 

Внутрішньо переміщені особи поселилися в колишньому монастирі, в санаторії «Шкло», в професійно-технічному ліцеї. Новояворівська громада стала відносно безпечним місцем для ВПО. До слова, міська рада Новояворівська налагодила в цьому році тісну співпрацю з містами-побратимами, із закордонними партнерами. Гуманітарна допомога надходила з Польщі й Італії, приїжджали закордонні мобільні медичні бригади.

 

Довідково:

 

А ось ще одна новина: 80 осіб з родин ВПО, котрі через війну втратили домівки, отримають тимчасове житло у Яворівському районі. На сайті ЛОВА розміщено повідомлення про те, що у Новояворівській громаді відремонтували 32 житлові кімнати гуртожитку вищого професійного училища, де зможуть тимчасово поселитися ці люди.

Ремонт у гуртожитку розпочали ще у 2020 році коштами спецфонду училища. Тоді замінили віконні та дверні блоки, залили бетонні стяжки, провели чорнове шпаклювання. Цьогоріч, щоб завершити ремонт, заклад включили в Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області.

З обласного бюджету на цей проєкт скерували 3,3 млн грн. За ці кошти завершили внутрішні оздоблювальні роботи житлових кімнат 5-го поверху, коридорів та балконів, влаштували кухні, санвузли та душові.

Закупівлею техніки та умеблювання для кімнат займались IT компанія EPAM Ukraine, CORE RESPONSE, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, ГО Допоможемо разом. З їхньою допомогою, та з підтримкою Червоного Хреста, на Львівщині, треба сподіватися, належно подбають про співгромадян, котрі залишились без дому або є працівниками підприємств, які переїхали в нашу область.

 

 

Фото – Новояворівської МО ТЧХУ та з відкритих джерел

Прес - служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 502 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024