Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 16 » Робота в Польщі, Чехії та Румунії: ким працюють українці за кордоном та скільки заробляють
10:57
Робота в Польщі, Чехії та Румунії: ким працюють українці за кордоном та скільки заробляють

РОБОТЯЩІ РУКИ – ПОТРІБНІ ВСЮДИ

 

 

 

 

 

 

За понад 7 місяців повномасштабної війни мільйони українців покинули Україну та поїхали в сусідні країні

в пошуках порятунку. З усім тим, чимало наших земляків знайшли роботу в Європі. Ділимося свіжими даними

щодо працевлаштування біженців з України за кордоном.

 

 

Результати дослідження, проведеного Міграційною платформою EWL, свідчать, що понад 80% біженців з України до 24 лютого ніколи не працювали у Польщі, Чехії та Румунії. Сьогодні ж більшість з них уже самостійно заробляють гроші та забезпечують своє перебування в тій чи іншій країні. 24 канал розповідає, ким працюють вимушені українські мігранти в Європі та яка оплата праці.

 

 

Де працюють українські біженці в Польщі, Чехії та Румунії

Польща

З початку повномасштабної російсько-української війни Польща прийняла найбільше біженців з України та першою спростила процедуру легалізації та працевлаштування для українців.

За останніми даними, понад 430 тисяч наших земляків працездатного віку знайшли роботу в сусідній країні. Здебільшого українці задіяні у сфері логістики, на підприємствах харчової та переробної промисловості, підприємствах електроніки та в автомобільній галузі, а також працюють в сфері послуг.

Майже половина біженців з України в Польщі (51%) отримують зарплатню від 500 до 1000 євро нетто (19,5 – 39 тисяч гривень).

Чехія

Від 24 лютого Чехія прийняла понад 400 тисяч українців. У Міністерстві праці і соціальної політики станом на серпень відзвітували про понад 101 тисячу працевлаштованих українських біженців. Працюють громадяни України переважно на підприємствах машинобудівної та автомобільної галузі, де у середньому заробляють 770 – 1250 євро на місяць (28 – 45 тисяч гривень).


Румунія

Наразі відомо, що в Румунії зараз працює 2 тисяч українських біженців. В основному це фізична робота на підприємствах автомобільної галузі. Середній місячний дохід становить 400 – 500 євро (14,5 – 18 тисяч гривень).

Зараз українські біженці мають можливість працювати практично у кожній країні Європи за спрощеною процедурою працевлаштування. Але головне, що більша частина біженців з України йде працювати попри те, що в європейських країнах вони можуть розраховувати на соціальні виплати,
– розповіла Марія Кузенко, керівниця відділу легалізації Міграційної платформи EWL.

Автор:

Назарій Сорока

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:
https://zakordon.24tv.ua/robota-polshhi-chehiyi-rumuniyi-kim-pratsyuyut-ukrayintsi-za_n2176818

 

Переглядів: 129 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024