Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 20 » Сьогодні - Міжнародний день кухаря і кулінара
21:52
Сьогодні - Міжнародний день кухаря і кулінара

ВІТАЄМО З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!

 

 

 

 

 

Міжнародний день кухарів та кулінарів, який відзначають щороку 20 жовтня, – досить

молоде свято. Його започаткували в 2004 році з ініціативи асоціації, яка підтримує кулінарні

співтовариства з різних країн. Уже тоді у складі організації перебувало близько 8 млн представників

кухарських професій.

 

Основна мета свята - це демонстрація важливості і значимості професії кухаря для суспільства і життя людей. Іншою важливою метою Дня кухаря є можливість обміну досвідом кухарів усього світу один з одним.

 

Сама професія кухаря дуже давня, тому, насправді, дивно, що у представників цієї професії не було свого власного свята. Ініціатором створення

 

Міжнародного дня кухаря, який ще називають Міжнародним днем ​​кухаря і кулінара, є Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств, що налічує приблизно вісім мільйонів кухарів з різних держав світу.

 

Насправді, професія кухаря - це важка, багатогодинна праця. Це - справжній конвеєр, який триває з раннього ранку до глибокої ночі. Кухарі та кулінари - люди, які належать до категорії трудоголіків, при цьому вони дивно оптимістичні і володіють відмінним почуттям гумору.

 

На сьогоднішній день, кухар - це одна з найбільш затребуваних і перспективних професій на ринку праці. Адже люди завжди потребували їжі для того, щоб вижити. З розвитком цивілізації професія кухаря ставала все більш поширеною. Уміння смачно і швидко готувати їжу цінується завжди і всюди, будь то першокласний ресторан або заводська їдальня.

 

Вважається, що перша документальна згадка про кухарів з'явилася в третьому тисячолітті до нашої ери. У той час для грецьких солдатів готував їжу спеціально найнятий чоловік. У його розпорядженні знаходилися всі необхідні пристосування і особливі приправи. Звичайно, з того часу з'явилося безліч кухонної техніки, приладів, були введені санітарні норми, але суть кухарської справи все така ж - здатність готувати їжу швидко і смачно.

 

Можна сміливо говорити про те, що кухарська справа - це не ремесло, а мистецтво!

 

Майстерних кухарів нерідко називають майстрами приготування їжі, а їхні страви творами мистецтва. Справжні кухаря прагнуть донести до людей певні відчуття і настрій, підібравши найбільш вдале поєднання смаку і аромату, а також красиво оформивши блюдо. Без сумніву, зробити подібне можна тільки при наявності таланту і з певною часткою натхнення.

 

Давайте ж привітаємо сьогодні всіх представників цієї професії зі святом і подякуємо за їх працю! Бажаємо, щоб у Ваших серцях завжди горіла пристрасть і любов, адже ці почуття і є тими секретними інгредієнтами, які Ви додаєте в свої страви!

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/october/20/international-chefs-day

 

Переглядів: 136 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024