Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 21 » Науковці знайшли найважчу у світі кісткову рибу. Вона важить майже 3 тони
01:30
Науковці знайшли найважчу у світі кісткову рибу. Вона важить майже 3 тони

МОРСЬКИЙ ГІГАНТ

 

 

 

 

 

 

На архіпелазі Азорських островів у Португалії знайшли гігантську сонячну рибу,

яка вважається найважчою кістковою рибою у світі. Вона важить 2 744 кілограми.

 

Про це повідомляє CNN.

 

Дослідники заявили, що мертву рибу знайшли у грудні біля острова Фаял, що розташований у центральній частині Північної Атлантики. Попри те, що її виявили ще минулого року, подробиці відкриття лише нещодавно опублікували в журналі Journal of Fish Biology.

 

Дослідники з Атлантичної асоціації натуралістів та Університету Азорських островів вивчили біометричні та морфологічні дані в Португалії. Рибу витягли на берег, де її зважили, виміряли та взяли зразки тканин для аналізу ДНК. Сонячну рибу підняли вилковим навантажувачем і зважили за допомогою динамометра з крановими вагами — це пристрій, призначений для зважування вантажів, які зазвичай піднімаються краном.

 

Риба була 3,25 метра завдовжки і мала висоту 3,59 метра, максимальна ширина риби — 86 сантиметрів, її стать ще не визначили. У мертвої сонячної риби був синець на передній частині, однак невідомо, він зʼявився до її смерті чи після. Рана була залита червоною фарбою, якою зазвичай покривають кіль у човна.

 

Хосе Нуно Гомеш-Перейра, провідний автор статті та науковий співробітник Атлантичної асоціації натуралістів, розповів CNN, що було сумно «бачити тварину в цій ситуації, оскільки вона, мабуть, була королем відкритого океану».

Таку знахідку називають ознакою того, що океани досі достатньо здорові, щоб підтримувати найважчі з існуючих видів. Водночас це попередження про необхідність більшої охорони з точки зору забруднення та руху човнів поблизу океанічних островів.

У світі існує близько 29 тисяч видів кісткових риб, які мають скелетну структуру кісток. Ця тушка на понад 400 кг важча за попереднього володаря світового рекорду — самки гігантської сонячної риби вагою 2 300 кг, яку спіймали біля узбережжя Камогави в Японії у 1996 році.

 

Гігантську сонячну рибу (Mola alexandrini) вперше визнали окремим видом у 2018 році. Вона важить у два рази більше, ніж океанська сонячна риба (Mola mola), що є другою найважчою у світі рибою.

 

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найважчим видом риби у світі є китова акула (Rhincodon typus), найбільша з яких була знайдена в Пакистані в 1949 році та важила 21,5 тони.

 

 

Фото - babel.ua

За джерелом:

https://internetua.com/naukovci-znaishli-naivajcsu-u-sviti-kistkovu-ribu-vona-vajit-maije-3-tonni

 

Переглядів: 156 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024