Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 21 » Вчені з’ясували, скільки кави треба пити на день, щоб жити довше
18:50
Вчені з’ясували, скільки кави треба пити на день, щоб жити довше

 

КАВОМАНИ  ЖИВУТЬ  ДОВШЕ

 

 

 

 

 

 

 

Вчені з Інституту Бейкера (Австралія) представили результати свого нового масштабного дослідження, які показують: вживання помірної кількості чашок кави на день збільшує тривалість життя і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

 

Австралійські вчені представили результати 12-річного масштабного дослідження, в якому взяли участь понад 400 тисяч осіб, з яких 55% жінки та 45% чоловіки. Майже 80% респондентів вказали, що п’ють каву щодня, при цьому 44% усіх учасників п’ють розчинну каву, 18% мелену каву та 15% каву без кофеїну. Майже 20% респондентів зазначили, що взагалі не п’ють каву.

 

У дослідженні взяли участь люди віком від 40 до 69 років, причому одні випивали в середньому менше однієї чашки кави на день, інші – 2-3 чашки кави на день, а деякі – від 4 до 5 склянок ароматного напою щодня.

 

У ході багаторічних спостережень вчені враховували стан здоров’я респондентів, частоту серцево-судинних та інших захворювань. Результати дослідження показують, що всі види кави знижують ризик передчасної смерті та збільшують тривалість життя. Але найкращі результати показали респонденти, які вживали 2-3 чашки кави на день.

 

Відповідно, вчені вважають, що саме така доза кави на день може принести користь здоров’ю та збільшити тривалість життя. Однак, як показують дані, найкращого результату можна досягти при вживанні меленої кави в невеликих дозах. Хоча розчинна кава та кава без кофеїну також забезпечують довшу тривалість життя, хоч і з меншою користю для здоров’я.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://medicalanswers.com.ua/novyny/vcheni-z-yasuvaly-skilky-kavy-treba-pyty-na-den-shhob-zhyty-dovshe/

 

 

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 11:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024