Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 21 » Бувальщина: Мешканець Тернопільщини через суд скасував шлюб з незнайомкою
21:33
Бувальщина: Мешканець Тернопільщини через суд скасував шлюб з незнайомкою

ЯК  БЕЗ МЕНЕ - МЕНЕ  ОЖЕНИЛИ

 

 

 

 

 

 

Ця жартівлива народна приповідка спадає на гадку відразу, як заходить мова про одного мешканця Тернополя, у котрого викрали паспорт, вклеїли в нього фото злодія, щоб той альфонс, взяв фіктивний шлюб з якоюсь невідомою для власника паспорта жінкою.


 

Мешканець Тернополя через суд домігся розлучення з жінкою, з якою насправді ніколи не одружувався. Виявилось, що вона вийшла заміж за шахрая, який вкрав паспорт у чоловіка і вклеїв туди власну фотографію.

 

Про своє «одруження» чоловік дізнався в 2019 році, коли пішов до ДРАЦСу укладати шлюб. Суд першої інстанції не захотів розлучати незнайомців, але в апеляційному суді позов таки задовольнили.

 

Про рішення Тернопільського апеляційного суду прес-служба стало відомо у четвер, 20 жовтня. Як зазначає прес-служба суду, позивач в 2019 році звернувся до Тернопільського ДРАЦСу, бо хотів одружитись. Але йому відмовили, оскільки у реєстрі вже був запис про те, що він одружений.


«Тому Богдан Р. звернувся до суду і просив визнати неукладеним шлюб між ним та Іриною М. В обґрунтування своїх вимог вказав, що на день реєстрації шлюбу виконавчим комітетом сільської ради – 10 квітня 2008 року – перебував за межами України. Коли повернувся додому, з'ясував, що у нього викрадено паспорт громадянина України, про що подав заяву до правоохоронних органів. Разом із тим, надати суду докази про своє тривале перебування за кордоном не зміг, оскільки, як зазначено у відповіді прикордонної служби, інформація про перетин громадянами кордону зберігається лише 5 років», – йдеться у повідомленні.

 

У суді першої інстанції Ірина М. підтвердила, що шлюб укладала не з позивачем, а з іншим чоловіком, котрий видавав себе за Богдана Р., вклеївши своє фото у викрадений у позивача паспорт. Після реєстрації шлюбу подружжя взяло прізвище дружини, але два роки потому вони розійшлися. Із Богданом Р. вона незнайома. Також відповідачка надала фото чоловіка, з яким перебувала у шлюбі.

 

Тернопільський міськрайонний суд розглядав цю справу в січні 2022 року. У позові Богдану Р. відмовили. Чоловік подав апеляцію. Під час повторного розгляду справи провели почеркознавчу експертизу, яка підтвердила, що підпис у актовому записі про шлюб ставив не Богдан Р.

 

«Оскільки факт відсутності нареченого – позивача Богдана Р. під час реєстрації шлюбу відповідачка визнала у суді першої інстанції, а її представник – в апеляційному суді, а підпис в актовому записі про шлюб належить не йому, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційну скаргу Богдана Р. слід задовольнити», – йдеться у судовому рішенні.

 

Відтак шлюб між Богданом Р. та Іриною М. таки визнали недійсним.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:
https://zaxid.net/meshkanets_ternopilshhini_cherez_sud_skasuvav_shlyub_z_neznayomkoyu_n1551499

 

Переглядів: 133 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024