Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 22 » У Львівській ОО ТЧХУ пройшов перший тренінг з мінної небезпеки
18:00
У Львівській ОО ТЧХУ пройшов перший тренінг з мінної небезпеки

ЩОБ  «ЗАЧАЄНА  СМЕРТЬ», НЕ  МАЛА ЖОДНИХ ШАНСІВ!

 

 

 

 

 

У місті Львові пройшов тренінг з мінної небезпеки, учасників якого

ознайомили з правилами поведінки з різними вибуховими предметами.

 

 

 

 

 

 

 

Тренінг тривав три дні, з 17 до 20 жовтня. Він мав дуже насичену програму, яка охоплювала всі базові теми з мінної небезпеки.

 

 

 

 

 

Проходив тренінг у приміщенні Медико-Соціального Центру Львівської  обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

Провели тренінг фахівці з мінної небезпеки Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного Руху Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Від Львівської ОО ТЧХУ координатором програми «Безпечніша поведінка/підвищення обізнаності щодо ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни» (БП/ПО) призначено Романа Рудого.

 

 

 

 

 

 

За три дні навчання підготовлено 10 інструкторів з числа волонтерів місцевих організацій ТЧХУ. Серед них і Михайло Яворівський, командир ЗШР Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС».

 

 

 

 

 

 

Всі новоспечені інструктори з мінної небезпеки мають важливу  місію щодо впровадження програми БП/ПО в життя, оскільки їх робота буде націлена на те, щоб передати мешканцям Львівщини отриману інформацію, підвищити рівень обізнаності населення про ризики мін та ВЗВ.

 

 

 

 

 

 

Великий пласт роботи чекає на інструкторів, присвячений знайомству дітей з мінною небезпекою. Вони підуть проводити бесіди і майстер-класи по школах, середніх і вищих навчальних закладах. Разом з рятівниками з ДСНС, червонохрестівці  будуть організовувати цілі фестивалі, присвячені знайомству дітей із замінованими іграшками, ласощами, машинками тощо.   

 

 

 

 

 

 

При необхідності інструктори з мінної небезпеки Червоного Хреста будуть давати також цінні поради для збереження життя та здоров’я постраждалих при нещасних випадках, які можуть відбутися з необережного поводження з вибуховими предметами.

 

 

 

 

 

 

Програма Червоного Хреста «Безпечніша поведінка/підвищення обізнаності щодо ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни» започаткована у липні 2015 р. і була запроваджена раніше тільки в Донецькій і Луганській областях, де вісім років точився збройний конфлікт із сепаратистами і їх покровителями з рф.

 

 

 

 

 

 

Після 24 лютого п.р., коли збройний конфлікт на сході України переріс у повномасштабне вторгнення рф, то ця програма була поширена на всю державу. Станом на сьогодні в нас заміновано 185 тисяч квадратних кілометрів території, тобто третина країни.

 

 

 

 

 

Тож знання з мінної небезпеки потрібні кожному з нас, тому що «зачаєна смерть» не пощадить нікого, хто буде намагатися легковажити з протипіхотними чи протитанковими мінами, гранатами, боєприпасами, артилерійськими снаряди, мінометними зарядами, авіабомбами, ракетами тощо. Все це — становить велику небезпеку, як для дорослих, так і для дітей.

 

 

 

 

 

 

Програма БП/ПО впроваджується в життя за фінансової підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Фото – учасників тренінгу

Пресслужба Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 225 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024