Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 23 » МКЧХ виплатив жителям визволених територій 27 мільйонів грн допомоги
18:42
МКЧХ виплатив жителям визволених територій 27 мільйонів грн допомоги

ЗА ЗАКОНАМИ ГУМАНІЗМУ

 

 

 

 

 

 

Жителям звільнених від російських загарбників територій уже виплачені загалом

27 мільйонів гривень фінансової допомоги від МКЧХ та 3,2 мільйона гривень —

від Міжнародної організації з міграції ООН.

 

 

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє в Телеграмі.

Так, за даними відомства, допомогу сумою 1200 гривень від Міжнародного Комітету Червоного Хреста станом на сьогодні отримали понад 16 тисяч жителів визволених територій Харківської області. Загалом ідеться майже про 20 мільйонів гривень, які Укрпошта доставила в 67 звільнених від загарбників населених пунктів.

На визволених територіях Херсонської області аналогічна допомога виплачена понад 2,5 тисячам жителів 38 населених пунктів.

«Надалі виплати будуть проводитися ще швидше: в смт Велика Олександрівка відновило роботу відділення Укрпошти», – зауважили в Мінреінтеграції.

У Донецькій області триває видача 1200 гривень готівкою жителям Святогірської, Лиманської та Ямпільської територіальних громад. За даними міністерства, станом на сьогодні там уже здійснені виплати майже на чотири мільйони гривень.

«Фінансова допомога постраждалому від окупації населенню має стати регулярною і безперебійною. Тож ми продовжуємо співпрацю в цьому напрямку з міжнародними донорами», – наголосила голова Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Також триває нова програма виплат додаткової грошової допомоги сумою 2200 гривень від Міжнародної організації з міграції ООН.

«Ці кошти вже отримали майже 1500 мешканців із звільненої Донеччини та Херсонщини на загальну суму більш як 3,2 мільйона гривень. На черзі – деокупована Харківщина», – зазначили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Міністерство соціальної політики України завершило роботу над новим інструментом фінансової підтримки українців – універсальною соціальною допомогою. Його запровадження очікується у квітні наступного року.

 

Фото – пресслужби МКЧХ в Україні

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3599418-cervonij-hrest-viplativ-zitelam-vizvolenih-teritorij-27-miljoniv-dopomogi.html

 

Переглядів: 144 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 08:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024