Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 25 » В Бельгії відбулися перегони на гарбузових каяках (ВІДЕО)
20:03
В Бельгії відбулися перегони на гарбузових каяках (ВІДЕО)

 

КУМЕДНА  РЕГАТА

 

 

 

 

 

 

 

У бельгійському муніципалітеті Кастерлі вперше після дворічної

перерви через COVID-19 відбулися перегони у гарбузових каяках.

 

 

 

 

 

 

 

В неділю, 23 жовтня, сотні учасників, багато з яких були у карнавальних костюмах піратів, черниць, тварин або екзотичних овочів, залізли у видовбані від м'якушу гігантські гарбузи і поплавали на них по ставку, що на півночі Бельгії . Це була весела щорічна естафета гарбузових перегонів. Про це повідомляє Reuters.

 

 

 

 

 

 

Гонки на гарбузових каяках в Кастерлі розпочалися в 2008 році після того, як місцеві фермери вирішили знайти інше застосування для своїх 400-кілограмових гарбузів, окрім приготування з них супу. Гонка стала популярною в народі, відзначив голова місцевого Гарбузового товариства Пол Боонен. Цього року, після дворічної перерви через COVID-19, місця для глядачів були повністю заповнені. Готувалися до спортивного свята впродовж трьох днів.

 

 

 

 

 

На старт вийшли 65 команд, в які входили по чотири особи. Овочевий флот складався з 20 видовбаних величезного розміру гарбузів. Гонка почалася за тиждень до Хелловіну, і була присвячена цьому містичному жартівливому святу-карнавалу. Знайти гарбузи потрібного розміру стає все важче, пояснив Боонен, оскільки багато місцевих гарбузів тепер занадто великі, щоб їх можна було використовувати для гонок. Іноді вони важать до 1000 кг, через що можуть потонути як сокира в воді.

 

 

 

 

 

 

Учасниця конкурсу Клара Де Сомер, котра нарядилася в костюм акули, сказала: «Мій кавалер розповів мені про цю подію на одному з перших побачень, і я подумала, що моя участь у такій гонці буде веселою».

 

 

 

 

 

 

Перегони на величезних гарбузах потребують певних навичок. «Коли ви гребете, «каяки» не рухаються вперед, а починають крутитися довкола своєї осі, - пояснив місцевий учасник гонок Йонас Вербрюгген, - тож і цього року деякі гонщики попадали в озеро після того, як їхні гарбузи-каяки зачерпнули бортами занадто багато води».

 

 

 

 

 

 

З цим твердженням погоджується гонщик Оскар Гуель, іспанець, який живе в Брюсселі. Він назвав свій перший досвід «брудним, липким і масляним». А потім радісно додав, що наступного року знову візьме участь у цих кумедних гонках.

(Відео зі змагань у Бельгії розміщено на сторінці всесвітньо відомого інформаційного агентства  REUTERS - https://www.reuters.com/lifestyle/paddle-your-own-pumpkin-racers-descend-belgian-pond-2022-10-24/)

 

Довідково:

 

 

 

 

Аналогічні гонки відбулися чотири роки тому в німецькому місті Ломар, що на заході країни. Там вони проходять щороку, а гарбузи вирощують спеціально для змагань. Їхня вага повинна бути не менша 250 кг. Репортаж ТСН «У Німеччині влаштували заплив у гігантських гарбузах» був в ефірі 4 жовтня 2018  р. Зараз його можна побачити за посиланнямhttps://youtu.be/8RJz4ATl4tE

 

 

 

 

 

Фото – cкріншот з відео

За джерелами:

https://pixelinform.com/travel/v-belgiyi-vidbulysya-peregony-na-garbuzovyh-kayakah/

https://www.reuters.com/lifestyle/paddle-your-own-pumpkin-racers-descend-belgian-pond-2022-10-24/

 

 

Переглядів: 156 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024