Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 26 » Візит моніторингової групи з ПСП, що діє у ЛОО ТЧХУ, до червонохрестівців  Яворівщини
14:05
Візит моніторингової групи з ПСП, що діє у ЛОО ТЧХУ, до червонохрестівців  Яворівщини

ПСИХІЧНОМУ ЗДОРОВ'Ю ДІТЕЙ – НАШУ ТУРБОТУ!

 

 

 

 

 

 

Днями відбувся візит моніторингової групи з ПСП, що діє у Львівській

обласній організації ТЧХУ, до червонохрестівців  Яворівського району.

 

 

Для дітей у Яворівському районі проводяться на даний час рекреаційні заходи та заняття з елементами творчості в місцях компактного проживання, обладнаних просторах дружніх до дітей, в приміщеннях Народних домів, шкіл, бібліотек. На ці заняття і завітали з моніторингом координатори проекту з ПСП у Львівській обласній організації ТЧХУ Вікторія Боднарчук, Роксолана Литвин та Христина Гуль.

 

 

 

 

 

 

Перший візит був на локацію, що у бібліотеці с. Коханівка. Тут відбулося одне із занять, а також і знайомство з активом Яворівської РО ТЧХУ, зайнятим у реалізації програми Червоного Хреста України з психосоціальної підтримки. 

 

 

 

 

 

 

Саме у цій сільській бібліотеці 15 вересня п.р. була заснована перша локація з ПСП у Яворівській РО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Після візиту у сільську бібліотеку спланували подальший маршрут моніторингової групи по інших локаціях з ПСП. На даний час їх створено 6 і розташовані вони по різних місцях: від Яворова і Коханівки до Краківця і Свидниці. 

 

 

 

 

 

 

Вибір учасників моніторингової групи зі Львова випав на с. Краківець, де у цей день мало пройти чергове заняття з ПСП. Його провели інструктори Червоного Хреста України з ПСП Зоряна Вощак та Галина Петрів.

 

 

 

 

 

 

Спільно з гостями зі Львова було проведено психолого-розвантажувальне заняття з використанням 'хоум-терапії'.

 

 

 

 

 

«Бажання створити чудового, позитивного котика надавало усім стимулу до роботи. Працювалось творчо, активно і вийшло позитивно», - зазначили після заняття червонохрестівці на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

Координатори програми ПСП з ЛОО ТЧХУ винесли позитивну оцінку Яворівській РО ТЧХУ за двомісячний термін розгортання і запуску в дію локацій з психосоціальної підтримки.

 

 

 

 

 

 

 

Ірина  Байдала , голова Яворівської РО ТЧХУ, також задоволена тим, що ця програма запроваджена нині на Яворівщині. «Ми отримали матеріальну підтримку від Червоного Хреста Данії, спонсора програми з ПСП, у тих починаннях, про які раніше і не могли мріяти, - каже Ірина Володимирівна, - а тепер є можливість ширше обмінюватися передовим досвідом роботи з колегами й урізноманітнювати свої заняття з творчими елементами з дітьми».

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що від початку повномасштабного збройного конфлікту в Україні за оцінками ООН близько 17 мільйонів населення постраждало, з яких більше 4,5 мільйонів людей потребує допомоги в сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП). Кількість та різноманітність звернень та потреб в цій сфері від початку збройного конфлікту значно зросла.

 

 

 

 

 

 

Науковці стверджують, що підтримка психічного здоров’я так само потрібна та важлива, як і турбота про фізичний стан людини. Адже від неї залежить самопочуття особи та її здатність долати кризові події у житті. Червоний Хрест України, та його партнери з країн ЄС, роблять все можливе, щоб їх внесок був своєчасно зроблений у зміцнення психічного здоров'я українського народу.

 

 

Фото – Яворівської РО ТЧХУ

Пресслужба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 149 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024